Aprópénzben fizették ki a kirúgott dolgozókat

Vágólapra másolva!
33 zsáknyi apróban fizette ki egy cég tulajdonosa két elbocsátott fiatal lány ki nem adott szabadságát Vlagyivosztokban. A kirúgott hölgyek több mint 200 ezer forintnak megfelelő rubelt kaptak ötkopejkásokban. A cégvezető jelezte, beperli őket, mert privát célú internethasználattal kárt okoztak a cégnek. 
Vágólapra másolva!

A két női munkavállaló az elbocsátás után kérte a ki nem adott szabadság pénzbeli megváltását. A cégvezető azonban kijelentette, hogy nem fizet. A két hölgy ezután a munkaügyi felügyelethez fordult. Végül a főnök fogcsikorgatva vállalta, hogy fizet, sőt, ígérte, hogy maga viszi el az összeget a két lánynak.

El is vitte: kettejüknek összesen 36 ezer rubel (227 ezer forint) járt, és ezt zömmel ötkopejkásokban adta oda, csak elvétve akadt a 33 zsákban néhány tízkopejkás is, de nagyobb címletből egy sem volt.

Az esetről hírt adó Komszomolszkaja Pravda című orosz lapnak az ügyvezető némi kárörömmel elmondta: a lányok sok pénzt akartak, hát megkapták. Egyébként azért bocsátotta el őket, mert az irodában magáncélokra használták az internetet, ez sokba került a cégnek, ezért még be is perli őket, és többet kell majd fizetniük, mint amennyit most kaptak. A lányok nem félnek a pertől, és készek kifizetni a bírságot - egykopejkásokban - írta a lap.