Csökkent a közteher a Start-kártyákra

Vágólapra másolva!
Változott a Start és a Start Plusz kártyával foglalkoztatottak után fizetendő közterhek mértéke - tette közzé az adóhivatal. 5 százalékponttal csökkentették az összes járulékteher mértékét, így az első évben 10, a másodikban 15 százalékot kell fizetni a munkaadónak - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Július elseje óta az ilyen kártyával rendelkezők után a munkaadót a tételes egészségügyi hozzájárulás, a munkaadói járulék és a társadalombiztosítási járulék együttes összege helyett a foglalkoztatás első évében a bruttó munkabér 10, második évében 20 százalékának megfelelő fizetési kötelezettség terheli. A Start Extra kártyával foglalkoztatottak után az első évben nem kell közterhet fizetni, a második évben 10 százalékra csökken az összes járulékteher.
Start-kártyát pályakezdők, Start Plusz kártyát a gyed és a gyes megszűnését követő egy éven belül dolgozni szándékozók és a gyermek egy éves kora után, gyes mellett munkát vállalók igényelhetnek. Start Extra kártyára 50 év felettiek és a tartós munkanélküliek jogosultak.