[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
álláskeresésállásbörzeBME

Állásbörze a Műegyetemen szerdától

2009. 10. 26., 8:29|Utolsó módosítás:2009. 10. 26., 8:30|

Az idén október 28-29-én rendezik meg az őszi állásbörzét a Műegyetemen, ahol 100 cég és 1.200 állásajánlat várja az érdeklődőket - közölte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) diákközpontja.

JÁTSSZ ONLINE!

A BME központi épületében rendezett börze nemcsak műszaki, de gazdasági, informatikai, logisztikai és természettudományi végzettséget igénylő ajánlatokkal is várja a diákokat és a frissdiplomás álláskeresőket. A kiállító cégek elmondása szerint a mérnökökre és informatikusokra jelenleg is nagy a kereslet - olvasható a közleményben.

A korábbi évekhez képest összességében kevesebb állásajánlatból válogathatnak a frissdiplomások és ez a kezdőbéreken is érződik: az elmúlt egy évben nem emelkedtek a diplomásoknak kínált indulóbérek. A cégek által kínált indulókereset a műszaki, mérnöki, informatikai diplomások számára átlagosan bruttó 280.000 forint, gazdasági végzettség esetén bruttó 240.000 forint körül mozog - idézik a közleményben Kroknay Szabó Máriát, a Műegyetemi Állásbörze marketing és PR vezetőjét.

Villamosmérnök: a legkeresettebb állásbörzés szakma

A legkeresettebb végzettségűek továbbra is a villamosmérnökök: a börzén kiállító cégek 39 százaléka keres ilyen diplomával munkaerőt. Őket az informatikusok és a gépészmérnökök követik, és továbbra is érték a gazdasági és pénzügyi diploma, mivel a meghirdetett állások negyede a gazdasági végzettségű álláskeresőknek szól.

A tavaszi börzéhez képest változást jelent, hogy az őszi rendezvényen ismét képviselik magukat a külföldi cégek, így az álláskeresők francia, holland, amerikai, angol és svéd cégek állásajánlataiból is válogathatnak. A telekommunikációs szektor azonban nem kínál állásokat és az építőipari cégek is eltűntek az őszi börze kiállítói közül.

A szervezők 10-12 ezer látogatóra és az érdeklődő korosztály kiszélesedésére számítanak. A kétnapos állásbörzén az 1.200 álláslehetőségen túl komplex felkészítő szolgáltatások, így angol és magyar nyelvű próbainterjúk, grafológiai elemzések, professzionális IQ tesztek, önéletrajz- és karrier tanácsadás is segíti a látogatók elhelyezkedését. A résztvevő cégek több mint fele kínál gyakornoki álláslehetőséget alsóbb éves hallgatóknak.

(MTI)

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »