A munkások fele veszélyben dolgozik

Vágólapra másolva!
Valamilyen munkavédelmi szabályt megszegve dolgozott vagy dolgozik a munkások fele az M6-os autópálya építkezésén - mondta az InfoRádiónak az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője. A hatóság eddig összesen 20 millió forintra bírságolta a Szekszárd és Pécs közötti sztrádát alvállalkozóként építő cégeket. Legutóbb szerdán halt meg egy munkás.
Vágólapra másolva!

A férfit egy markológép kanala szorította egy tehergépkocsi oldalához a Bátaszék és Véménd között épülő alagútban. A markoló sofőrje nem vette észre, hogy a dolgozó a platón áll. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást, amelybe munkavédelmi szakértőket is bevonnak.

Az építkezésen tetten érhető a munkavédelmi szabályok mellőzése - mondta az InfoRádiónak az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője. Gedeon András kifejtette: tavaly nyár óta több mint 600 munkáltatót ellenőriztek munkavédelmi szempontból az M6-os építkezésén, és minden másodiknál találtak valamilyen szabálytalanságot.

Az M6-os autópálya építésének generálkivitelezője szerint ők mindent megtesznek azért, hogy a nekik dolgozó cégek betartsák a munkavédelmi szabályokat. Az öt halálos balesetből egy technikai probléma, négy pedig emberi figyelmetlenség miatt történt - mondta Rakita András.