Környezetbarát irodák versenyeznek

Vágólapra másolva!
A Követ Egyesület negyedik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt, amelyre már csak egy hétig, 2010. február 1-jéig nevezhetnek azok a szervezetek, ahol irodai munka folyik. A versenyben résztvevőknek három hónap áll rendelkezésükre, hogy a lehető legtöbbet fejlesztve az iroda működésén és a dolgozók szokásain, Zöld Irodává válhassanak. A fejlődéshez az egyesület eszköztárat és szaktudást biztosít.
Vágólapra másolva!

A verseny célja, hogy a résztvevő irodákban feltárják és csökkentsék a működéssel járó környezeti terheléseket és a keletkező hulladékokat, valamint környezettudatos gondolkodást alakítsanak ki a dolgozók körében.

Egy környezettudatos iroda dolgozói törekednek arra, hogy a lehető legkevesebb környezetterheléssel járjon a munkahelyük működése; környezetbarát eszközöket és tisztítószereket használnak, utazáshoz előnyben részesítik a tömegközlekedést vagy a kerékpárt. De nemcsak nekik lehet fontos, hogy csökkentsék az energiafelhasználást, a papír- és vízfogyasztást, kevesebb hulladékot termeljenek; ami keletkezik, azt különválogatva gyűjtsék.

A Zöld Iroda Verseny során, a zöld utat választó szervezetek (vállalatok, intézmények, civil szervezetek) számára a Követ Egyesület eszköztárat, módszert és szaktudást biztosít a javulási lehetőségek azonosításához és a fejlődés nyomon követéséhez. A versenyző irodáknak közel három hónap áll rendelkezésükre (2010. februártól áprilisig), hogy a lehető legtöbbet fejlesztve az iroda működésén és a dolgozók szokásain, Zöld Irodává válhassanak.

A versenyre a következő kategóriákban várják a nevezéseket:

Nagyvállalati iroda (több mint 25 irodai alkalmazott esetén)
Kisvállalati iroda (kevesebb mint 25 irodai alkalmazott esetén)
Nagy non-profit iroda (több mint 50 irodai alkalmazott esetén)
Kis non-profit iroda (kevesebb mint 50 irodai alkalmazott esetén)

A legjobbaknak járó díjakat a kiírók a Zöld Iroda Kiállításon, 2010. május 18-án adják át.