[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
álláskeresésalkalmi munkaOMMF

Ünnepnapon nem dolgozhat alkalmi munkavállaló

2010.04.23., 8:10|Utolsó módosítás:2010. 04. 23., 8:16|

Az idei szezonban már nem lehet alkalmi munkavállalót foglalkoztatni az ünnepnapokon, az ezt lehetővé tevő alkalmi munkavállalói könyv megszűnt áprilistól - emelte ki Jankó Zoltán, a Közép-Dunántúli Munkaügyi Felügyelőség igazgatója a balatoni szezonfelkészítő fórumon, Balatonfüreden.

JÁTSSZ ONLINE!

További változás, hogy kötelezően jelenléti ívet kell vezetni, naptári napra vonatkozóan, ami azt jelenti, hogy annak aki éjszakás műszakban dolgozik, 4 jelenléti ívet kell majd aláírnia egy műszak alatt - hívta fel a jelenlévők figyelmét Jankó Zoltán. Ezzel a változások a szezonális foglalkoztatásban még több adminisztrációs terhet jelentenek a vállalkozásoknak - kifogásolták a jelenlévő vállalkozók.

Az igazgató hangsúlyozta: az alkalmi foglalkoztatás nem szűnt meg, a szabályozása módosult. Hozzátette, hogy az alkalmi munkavállalói könyv megszüntetését az indokolta, hogy a tavalyi évben a régióban elvégzett 2.722 ellenőrzésből 2.566 alkalommal, azaz az esetek 94,3 százalékában találtak szabálytalanul kitöltött alkalmi munkavállalói könyvet.

A balatoni vállalkozások megoldatlannak látják a helyzetet - mondta Szijártó Csaba, a balatonfüredi Hotel Marina-Port igazgatója. Ezután nem vehetünk fel kisegítőket az olyan kiemelten forgalmas ünnepnapokra mint a pünkösd vagy az augusztus 20., amikor a legnagyobb a szükség - mondta az igazgató.

A vendéglátás és az idegenforgalom képviselőinek tartott fórumot a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a KISOSZ Veszprém Megyei Szervezete tartja meg évről-évre. A tanácskozáson elsősorban a foglalkoztatás és a fogyasztóvédelem területén bekövetkezett változásokra hívták fel a szakma figyelmét.

(MTI)

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »