[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
toborzásmunkaerő-felvétel

Beindult a csoportos munkaerő-felvétel

2010. 05. 26., 8:35|Utolsó módosítás:2010. 05. 26., 8:36|

Kedvező álláspiaci folyamatokról számol be országos körképében a Népszabadság. Egyre több a csoportos létszámfelvétel: a több száz új alkalmazott foglalkoztatását tervező Mercedes vagy Hankook mellett a kisebb cégeknél sem ritka a több tíz fős bővítés.

JÁTSSZ ONLINE!

A kecskeméti Mercedes munkaerőigénye az elmúlt időszakban megjelent a piacon - számoltak be az regionális állami munkaügyi kirendeltségek képviselői a Népszabadságnak. A német autógyártó óriás olyan magas képzettségű szakmunkásokat keres, akik, ha betanítják őket, segítséget tudnak nyújtani a munkaerő képzésében a további nagyobb léptékű felvételeknél. A Közép-magyarországi Regionális Központ ceglédi kirendeltségénél kifejtették, térségük azért került a németek "keresési programjába", mert a leendő gyár ötven kilométeres körzetén belül vannak. Ebben a régióban ráadásul akad egy másik, ám már a szórakoztatóelektronikában érdekelt vállalat, a japán hátterű Saushin Hungary, amely még az első fél évben 100-150 alkalmazottat szeretne munkába állítani.

700 fővel bővül a Hankook

Egy korábbi beruházás, a Hankook dunaújvárosi üzemének tervei is már "új szinten" futnak. A közép-dunántúli központtól kapott tájékoztatás szerint a gyár az idei évre tervezett 700 fős létszámfelvétel érdekében már nemcsak velük, hanem az összes régiós munkaügyi bázissal felvette a kapcsolatot. Emellett a Praktiker és a Tesco ugyancsak új munkahelyeket jelentett be, ezek együttes igénye meghaladja a 120 főt.

Zalában ezer új munkaerő kell

A jelek szerint a nyugati határ mentén is beindultak a cégek. Az illetékes irodában neveket ugyan nem kívántak mondani, de annyit elárultak, hogy csak Zalaegerszeg és Zalaszentgrót térségéből összesen csaknem ezer munkavállaló iránt érkezett igény.
Az észak-alföldi térségben viszont éppen arról beszéltek, hogy az adatok alapján az élelmiszer-ipari feldolgozás a korábbi időszakhoz képest kevesebb munkaerőt igényel. Ugyanakkor a fémiparban, a könnyűiparban és a kereskedelemben néhány területi kirendeltség jelentősebb, ötven főnél nagyobb munkaerőigényt jelzett - írja a Népszabadság.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »