[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
kereskedelemegészségügyvendégmunkáskülföldi munkavállaláshiányszakmaAnglia

Tavaly 200 ezer keleti munkavállaló érkezett Angliába

2006.10.09., 12:10|Utolsó módosítás:2006. 10. 09., 12:10|
2005-ben 1,5 millió külföldi dolgozott Angliában. A 2004-ben csatlakozott uniós tagországok közel 200 ezer dolgozóját regisztrálták külföldi munkavállalóként. A "keleti" vendégmunkások többsége lengyel, litván és szlovák. Munkájukra főként az egészségügyben, a kereskedelemben és a hiányszakmákban tartanak igényt.

JÁTSSZ ONLINE!

Az elmúlt évben 75 ezerrel nőtt az Egyesült Királyságban dolgozó külföldiek száma, így tavaly 1,5 millió külföldi vendégmunkás dolgozott a szigetországban. A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal szerint tavaly érkezett az eddigi legtöbb külföldi munkavállaló Angliába.

Tavaly közel 200 ezren kaptak munkavállalási engedélyt

A statisztikák szerint 1998-ban tetőzött először a munkavállalási hullám - ebben az évben 1 millió külföldi dolgozott az Egyesült Királyság területén. Az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott közép és kelet-európai országokból érkező 195 ezer külföldi kapott tavaly munkavállalási engedélyt. Az összesítés szerint 2005-ben és 2006 eddig eltelt időszakában összesen 662 ezer külföldi állampolgár munkavállalását jegyezték be a brit hatóságok: 41 százalékuk - 271 ezer alkalmazott - a nyolc új kelet-európai EU - tagállamból érkezett.

A lengyel, litván és szlovák vendégmunkások vannak legtöbben

A szigetországban a lengyel és a litván vendégmunkások regisztráltatták magukat legnagyobb számban. A harmadik legnagyobb külföldi munkavállalói kör Szlovákiából érkezik az országba. Az Egyesült Királyság a Magyarországról érkező munkavállalók körében is kedvelt célországnak számít, ám az újonnan csatlakozott országok munkavállalói között hátul helyezkedünk el. A vendégmunkásokra az egészségügyben, az IT-s iparágban, a vendéglátásban tartanak igényt.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »