[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
külföldi munkavendégmunkáskülföldi munkavállalás

Az Angliában munkát vállalók fele hazatért

2009. 09. 09., 10:22|Utolsó módosítás:2009. 09. 09., 10:23|

A világgazdasági válság jelentős hatást gyakorolt a világ különböző országaiban dolgozó vendégmunkások tömegeire. A kelet-közép-európai országok 2004-es uniós csatlakozása után Nagy-Britanniában munkát kereső 1,4 millió ember közel fele hazatért, a Spanyolországban munkát vállaló románok és bolgárok száma 60 százalékkal esett vissza az idén - írja a Napi Gazdaság.

JÁTSSZ ONLINE!

Európában több százezres nagyságrendű, Ázsiában százmilliós mozgást indított el a munkafeltételek megváltozása, ugyanakkor azok a vendégmunkások is nagyon sokan vannak, akik a jobb idők reményében nem tértek vissza hazájukba - derül ki a BBC World Service és a brit Migration Policy Institute tanulmányából.

A lengyelek tömegével "menekültek" haza Angliából

A kelet-közép-európai országok 2004-es uniós csatlakozása után Nagy-Britanniában munkát kereső 1,4 millió ember közel fele hazatért, a Spanyolországban munkát vállaló románok és bolgárok száma 60 százalékkal esett vissza az idén az egy évvel korábbihoz képest. Ezt szakértők részben a munkalehetőségek csökkenésével, részben azzal magyarázzák, hogy saját országukat - elsősorban Lengyelországot - kevésbé sújtotta a válság. Emellett az unió szabad munkaerőpiaca lehetővé teszi számukra, hogy a recesszió elmúltával minden további nélkül visszatérhessenek.
Mexikóból 2004-2005-ben még 653 ezren mentek át dolgozni az USA-ba, míg a 2009 márciusát megelőző 12 hónapban már csak 175 ezren, ugyanakkor az igazán drámai migráció Kínán belül figyelhető meg, ahol az ország belső területeiről 140 millió ember kelt útra.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »