[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
pályakezdőkisvállalat

Pályakezdői dilemma: kis cég vagy multi?

2005.12.01., 14:02|Utolsó módosítás:2005. 12. 01., 14:01|

Az álláspiacra kerülők sokszor eltöprengenek, kis céget vagy nagy, multinacionális munkaadót célozzanak-e meg. Szakértők segítségével bemutatjuk, a pályakezdők szempontjából milyen előnyei és hátrányai vannak a kisvállalatnál való elhelyezkedésnek, és hogy mire számíthat az a fiatal, aki egy multinál vállal munkát.

A karrierépítés szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy a pályakezdő egy multinacionális vállalatnál vagy egy 10-20 fős kisebb cégnél kezdi meg a munkavállalást - állítják a szakértők.

"Míg egy kisvállalkozásnál kevés az esély az előrelépésre, addig egy multinál a tehetséges pályakezdők akár néhány éven belül középvezetői pozícióba kerülhetnek" - magyarázta Kiss Gabriella karriertanácsadó, az Aim To Please Személyzeti Tanácsadó Iroda ügyvezető igazgatója.

Multi: folyamatos megfeszített munka

A siker eléréséhez viszont nem elég a tehetség, fel kell venni a multikra jellemző ritmust is: a munkavállalóknak napi 10-12 órát szükséges dolgozniuk folyamatosan, és néha még hétvégén is be kell menniük a céghez. "A pályakezdőknek nem árt tudni, hogy a multik zöme arra törekszik, hogy az alkalmazottak munkaidejük 100 százalékát munkával töltsék. Ezzel szemben egy kisvállalatnál általában lazább a munkatempó és tapasztalataim szerint ritkábban fordul elő a túlórázás is - főleg a kezdő pozíciókban" - mondta el Joó Zsuzsanna karrierszakértő, a Karrieriskola Kft. ügyvezetője. 

Emellett - tette hozzá - a 10-20 fős cégeknél jóval családiasabb a hangulat, és a munkahelyi légkör is nyugodtabb. A versengés pedig szinte ismeretlen fogalom a dolgozók körében.

Kisvállalat: ritka van szakmai továbbképzés

A nyugodt, kevés stresszel járó munkahelynek viszont ára van. "Azon kívül, hogy cégen belül szinte csak akkor lehetséges az előrelépés, ha a munkavállaló felettese felmond vagy elbocsátják, a szakmai továbbképzésekről is le kell mondani a dolgozónak - kivéve ha önköltségen végzi el a kiválasztott tanfolyamot.  Néhány kivételtől eltekintve ugyanis a kisvállalatok zöme nem szervez vagy finanszíroz szakmai tréningeket" - sorolták a hátrányokat a karrier-tanácsadók.     

"Ezzel szemben a multinacionális vállalatok nagy hangsúlyt fektetnek a munkatársak szakmai fejlődésének segítésére - szinte folyamatosan szerveznek különböző tréningeket. Számos pályakezdőnek épp ezért vonzó a multinál való elhelyezkedés" - tette hozzá Kiss Gabriella.

Bejutás multihoz: a kisvállalatnál szerzett tapasztalat nem elég

A kisvállalatnál való munkavállalás negatívumaként említették továbbá, hogy váltás esetén az ott megszerzett szakmai tapasztalat sokszor nem elegendő egy multihoz való bekerüléshez. "A váltani kívánók a kisvállalatnál megszerzett munkatapasztalatukkal nem vagy csak nehezen tudnak bekerülni egy multihoz. Az esetek többségében ugyanis elvárás a multinacionális vállalatnál megszerzett munkatapasztalat.

Átfogóbb a tudása a 10-20 fős cégnél dolgozóknak

Az elvégzendő feladatokkal kapcsolatban a szakértők elmondták: míg a kisvállalatoknál betöltött pozíciók átfogóbb tapasztalathoz juttatják a pályakezdőket, addig a multiknál jellemzően egy terület mélyebb megismerésére van lehetősége a dolgozónak.

"A kisvállalatoknál az alacsony létszám miatt jellemzően egy ember többféle feladatkört is ellát, így több területen is kipróbálhatja magát. A multinacionális cégeknél dolgozók pedig egy munkakört látnak el, és azon belül mélyülhetnek el jobban. Egy multinál például a könyvelési osztályon dolgozik öt könyvelő, és mindenki mást könyvel. A pályakezdőnek a bejövő számlák könyvelése jut, így abban válik profivá. A kis cégnél dolgozó pedig a könyvelés egészét átlátja és ismeri" - magyarázta Kiss Gabriella.     

Bérezés: a kisvállalatoknál ritka a béren kívüli juttatás

A szakértők szerint a bérezés szempontjából ajánlottabb a multinacionális vállalatnál való elhelyezkedés, hiszen míg a multik béren kívüli juttatásokat is kínálnak, addig a 10-20 fős cégek zöme ezt nem engedheti meg magának.

Multi: az ambíciózus, karrierista pályakezdőknek ajánlják

A karriertanácsadók elsősorban az ambiciózus, karrierre vágyó pályakezdőknek ajánlják a multinál való munkavállalást. Azon fiataloknak, akik rugalmasak, bírják a stresszt, jól érzik magukat versenyhelyzetben, és az elkövetkezendő néhány évben a karrierépítés lesz az elsődleges az életükben - nem terveznek gyermeket, illetve nem gondolkodnak családalapításon.

Akik nem bírják a stresszt, és igénylik a nyugodt munkahelyi légkört, első munkahelyüknek inkább egy kisvállalatot válasszanak. "Az a pályakezdő, aki még nem tudta eldönteni, szakmáján belül mely területen kíván tevékenykedni a jövőben, inkább helyezkedjen el egy, az adott szakmát képviselő kisvállalatnál. A szakmát csak közepes lelkesedéssel és hozzáértéssel űzőknek nem sok esélyük van egy multinál. Ott ugyanis a pályakezdőket (is) azonnal a mély vízbe dobják, ráadásul rövid időn belüli eredményeket várnak el tőlük" - mondta el Kiss Gabriella.

Munkavállalás multinál

előrelépési lehetőség
napi 10-12 óra folyamatos munka
túlórázás
feszültebb munkahelyi légkör
folyamatos tréningezés, szakmai továbbképzés
béren kívüli juttatások

Munkavállalás kisvállalatnál

kevés esély az előrelépésre
lazább munkatempó
családias hangulat
nyugodt munkahelyi légkör
ritka a szakmai továbbképzés, tréning
nem jellemző a béren kívüli juttatás
átfogóbb tapasztalat

Oroszi Babett

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »