Szerdától állásbörze a Corvinus Egyetemen

Vágólapra másolva!
80 kiállító, 1000 állás, 300 szakmai gyakorati hely. A szervezők előzetes adatai szerint ez várja a Budapesti Corvinus Egyetemre kilátogató álláskeresőket a Karrierexpo nevet viselő hagyományos tavaszi állásbörzén. A karrierfórum március 31-én, szerdán startol és csütörtökön délutánig tart.
Vágólapra másolva!

A bolognai rendszer bevezetésével fokozatosan módosul a kiállító munkaadók köre és szándéka, s ehhez igazodik a börze látogatatóinak összetétele is: egyre többen kínálnak és keresnek szakmai gyakorlatokat az azonnali állások és a hosszabb távú karriertervezési programok mellett.

Sok helyen van szakmai gyakorlat

A munkaadók 80 százalékánál van lehetőség szakmai gyakorlatra. Több mint 250 helyet említenek meg húszféle területen, melyek között leggyakoribb a pénzügyi, számviteli, marketing, kereskedelmi-értékesítési, informatikai, HR, kontrolling, logisztikai, tanácsadási és adminisztratív szakmai gyakorlat, de keresnek műszaki, termelési, jogi, kommunikációs és könyvvizsgálati feladatokra is hallgatókat.

Az elmúlt évhez képest nem növekedett a meghirdetett állások száma, az előzetes kérdőívet kitöltők válaszai alapján a szervezők úgy becsülik, hogy - nem számítva a munkaerő-közvetítő cégek ajánlatait -, körülbelül 700-1000 állást kínálnak a munkaadók. A legtöbb állás pénzügyi, számviteli, informatikai, értékesítési-kereskedelmi, marketing, logisztikai, kontrolling, HR, műszaki és adminisztratív területeken várja a pályázókat.

270 ezer forint az átlagos kezdőbér

A válság ellenére a pályakezdők bérének növekedését látják a szervezők: a nyilatkozó munkaadók leggyakrabban bruttó 225-275 000 Ft közötti, átlagosan bruttó 270 000 forintos kezdőbért ajánlanak fel a friss diplomásoknak, és szinte minden munkaadónál cafeteria rendszer egészíti ki a fizetést. (A megkérdezett kiállítók harmada szemérmesen titkolja, milyen ajánlattal várja a hozzá pályázó tehetségeket, tőlük nem kaptunk információkat.)

Bővebb információ a Karriexpo weboldalán található.