[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
álláskeresésállásbörzeálláskarriertippek-tanácsokCorvinus Egyetem

Indul az egyetemi állásbörzék szezonja

2011.03.01., 17:11|Utolsó módosítás:2011. 03. 01., 17:25|
Március 2-án, szerdán a Budapesti Corvinus Egyetemen startol a tavaszi állásbörzeszezon. A következő két hónapban Miskolctól Pécsig, Győrtől Szegedig sok egyetem és főiskola csábítja magához a friss munkaerőre szomjazó, főleg multinacionális cégeket, hogy ajánlják állásaikat hallgatóiknak. Hogyan profitálhatnak a fiatalok ezeken a karrierfórumokon?

JÁTSSZ ONLINE!

A standoknál állást nem osztogatnak, csak információt és álláslehetőségeket. Ennek ellenére a börze a frissdiplomás állásvadászat fontos terepe: információgyűjtésre, az elvárások pontosabb megismerésére, egy-egy pályázás vagy szakmai gyakorlati pályázat elindítására kiváló alkalom. Érdemes még kihasználni az álláskeresést segítő egyéb ingyenes szolgáltatásokat, például cv-írás, állásinterjúra felkészítés, grafológiai elemzés, céges előadások meghallgatása. A nagyobb állásbörzéket egyébként felkészítő napok előzik meg.

Nem mindegy, ki ül a standnál

Az állásbörzére érkezés előtt nem árt némi készülés. A rendezvények weboldalán általában megtalálható, hogy mely cégek és milyen állásajánlatokkal érkeznek. Ha kinéztük a megcélzandó munkaadókat, készüljünk néhány információval a munkaadóból, és papír önéletrajz is legyen nálunk. A helyszínen érdemes kiszimatolni azt is, ki képviseli a céget a standnál: egyetemista hostess, HR-asszisztens, a kinézett szakterület munkatársa, netán HR-es vagy a szakmai vezető? Utóbbi két esetben kifejezetten előnyös lehet hosszabb és mélyebb beszélgetésbe elegyedni.

A tavaszi állásbörzék listája

Budapest:
Március 2-3. Budapesti Corvinus Egyetem
Március 9-10. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Március 23. Óbudai Egyetem
Március 24-25. HVG Állásbörze
Április 5. Budapesti Gazdasági Főiskola "Külker."
Április 8. Zsigmond Király Főiskola
Április 11-17. Monster Virtuális Állásexpo
Április 13. BGF KVIK
Május 11. Általános Vállalkozási Főiskola

Vidéki városok:
Március 29. Eötvös József Főiskola (Baja)
Március 30. Szegedi Tudományegyetem
Március 31. Pannon Egyetem (Veszprém)
Április 6. Miskolci Egyetem
Április 11-17. Monster Virtuális Állásexpo
Április 12. Szolnoki Főiskola
Április 12. Kecskeméti Főiskola
Április 13. Pécsi Tudományegyetem
Április 19. Dunaújvárosi Főiskola
Április 20. Nyíregyházi Főiskola
Április 27. Szent István Egyetem (Gödöllő) 
Április 27. MÜTF (Tatabánya)
Május 4. Debreceni Egyetem

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »