[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
toborzásbérfizetésbónuszjutalékmunkatárskultúra

Dolgozói ajánlás - hatékony, olcsó, de nem kockázatmentes toborzási forma

2006.01.13., 12:38|Utolsó módosítás:2006. 01. 13., 12:38|

Ma már nem ritka: egyes vállalatok jutalékkal motiválják a dolgozóikat, ha ők ajánlanak be valakit a céghez és az illető később beválik. A HR-esek a módszer előnyei között említik a költséghatékonyságot, és azt, hogy az ajánló otthonosan mozog a cég kultúrájában. A munkatárs egy sikeres ajánlás után átlagosan fizetésének tíz százalékát kaphatja bónuszként. Ám a módszer nem mentes a kockázattól: mi történik a személyes és céges kapcsolattal, ha a próbaidő alatt kirúgják beajánlott barátunkat?

Fröhlich Péter: Jól kidolgozott motivációs rendszerrel hatékony a dolgozói ajánlás

JÁTSSZ ONLINE!

"A belső ajánlás valamilyen formában a legtöbb cégnél megtalálható.  Csak egyes helyeken ezt a gyakorlatot nyíltan és jól kidolgozott formában alkalmazzák, míg máshol informális úton valósul meg ugyanez. Ennek ellenére létező gyakorlatról van szó" -állítja Fröhlich Péter,  a P&Bert Management Consulting Group Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember tapasztalatai szerint olyan munkakörökben fordul elő a leggyakrabban a munkaerő-toborzás ezen típusa, ahol nagyon nagy a fluktuáció: a call centerekben és az értékesítési területeken meghirdetett állások betöltéséhez kiemelten alkalmazzák ezt a módszert.

Költséghatékony az ajánlosos módszer

"Az AVIS 2005 első negyedévében vezette be ezt az ajánlásos  módszert, ami  munkatársaink  körében nagyon népszerűnek bizonyult" - mondja Vass Katalin, a vállalat HR osztályának munkatársa, hozzátéve: a vállalatcsoport számos külföldi leányvállalatában használják ezt a módszert. Elmondása szerint a hazai cégcsoport az angol mintából merítette az ötletet. Vass Katalin úgy látja, jelenleg egyre több hazai cég fordul a belső toborzás irányába. Már csak a módszer költséghatékonysága és a munkatársak közötti népszerűsége miatt is.

Hirdetés és fejvadászos keresés mellett alkalmazzák

"A munkatársi ajánlás ugyanúgy egy toborzási csatorna, mint például a fejvadász cégek alkalmazása vagy a hirdetés. Amikor a cégnél megüresedik egy pozíció a HR -esek ezeket a csatornákat általában egymással párhuzamosan alkalmazzák. Így egyidejűleg több forrást is felhasználnak, hogy betöltsék a munkaerő-igényüket. " -mondja Fröhlich Péter.  

Az ajánló ismeri a cégkultúrát és az ismerős értékeit

"A belső, munkatársi ajánlás esetén az egyik legnagyobb előny,  hogy a cég munkatársai  a betöltendő pozíciót, a vállalati kultúrát és az ajánlottat  is egyaránt jól ismerik. Az ajánlók így  nagy valószínűséggel meg tudják ítélni, hogy az adott személy szakmai tudása, személyisége megfelelő lehet-e a pozíció betöltésére." -állítja a szakember.
Vass Katalin elmondta: Az AVIS Groupnál a "hozott munkatárs" után motivációként jutalékot fizetnek, amennyiben már fél éve ott van a cégnél és bevált. A HR szakember szerint az ajánlásos módszerrel hozzájuk került kollégák mindegyike a mai napig a cégnél dolgozik. Az így hozzájuk kerültek sokkal jobban tisztában vannak a céges követelményekkel,  és azzal, hogy mire számíthatnak az új munkahelyükön. Az AVIS-nál az új belépők 28 százaléka ezen a csatornán érkezik.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »