[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
Hercegkülföldi munkaállásinterjú

Vicces, kínos, kellemetlen helyzetek állásinterjún

2006.05.25., 13:33|Utolsó módosítás:2006. 05. 25., 13:33|

Állásinterjúra gördeszkában vagy tömött hátizsákkal? Kőműves pályázó értelmiségi munkára? "Hercegével" külföldre menekült kiválasztott felsővezető? Nem mindennapos, de valós történetek, melyeket fejvadászoktól gyűjöttünk.

JÁTSSZ ONLINE!

Derűs pillanatokat okozott az interjúztató hölgynek az a férfi, aki a kitöltendő IQ-tesztben a magyar államformára vonatkozó kérdésnél sajátosan értelmezte át az ország jogállását. A férfi a köztársaság vagy királyság válaszadási lehetőségeket figyelmen kívül hagyva "rántotthús-formában" definiálta a magyar államformát, az étel és a haza határvonalainak - általa vélt - hasonlóságára hivatkozva.

Késett, káromkodott, nem őt várták 

Egy másik sztori főszereplője évek óta rutinos fejvadászok vérnyomását szöktette az egekbe. Miután jelöltünk kimerítette a késési tűréshatárt, a fejvadászok telefonon érdeklődtek holléte felől. A férfi köszönés helyett káromkodással "üdvözölte" a fejvadászt. A szálak tovább bonyolódtak, amikor a borostás huszonéves egykedvűen bejelentette: az értelmiségi végzettséget igénylő munkalehetőség őt, mint kőművest nem igazán foglalkoztatja. Később kiderült: a férfi a lakótársának szóló állásinterjú-időpontra érkezett kínos felvezetés után. Az ok: ő fogadta az albérlőtársnak szóló üzenetet, és jobb dolga nem lévén, gondolta: megnézi, miről van szó. 

Kéz és lábtörést?

A következő történet szereplőjét hiába várták állásinterjúra: hosszas késés után sem került elő. A fejvadász telefonos megkeresésére sajnálkozva közölte: kéztörése miatt nem lesz jelen az interjún. A jelölt a megbízót is felkereste, ám itt lábtörésre hivatkozva mondta vissza az előre egyeztetett időpontot. Utólag kiderült: a hazugságra azért volt szükség, mert a férfi félt bevallani: nem szívesen dolgozna vidéken.

Veszíteni tudni kell(ene)  

Nem minden álláspályázó viseli emelt fővel az elutasítást. Példa erre az a férfi, aki a kiszemelt munkáltató nemleges válaszát követően sem vette tudomásul: a cég nem tart rá igényt. Az ex-pályázó cinikus és személyeskedő levélsorozatban ostorozta interjúztatóját. A "levélláncot" végül a fejvadász szakította meg. Az "igazság bajnoka" csupán arról feledkezett el: a cégek többségénél automatikusan tiltólistára kerül az ilyen pályázó.

Gumicsizma, gördeszka, hátizsák

Az alkalomhoz illő öltözék viselése sem mindenki számára egyértelmű. Akad fejvadász, aki találkozott már az állásinterjúra térdig érő gumicsizmában, esetleg megtömött hátizsákkal vagy gördeszkán érkező jelölttel.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »