[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
Budapestegyetemkeresetnyaralásfőiskolanyári munka

Indul a diákmunka-szezon: kereset, munkák, szövetkezetek

2006.06.11., 12:59|Utolsó módosítás:2006. 06. 08., 21:28|

Közeleg a tanév vége a középiskolákban, egyetemeken, főiskolákon. Júniusban több tízezer diák rohamozza meg nyári munkát keresve az iskolaszövetkezetek kirendeltségeit.. Széles a munkák skálája: szórólap-osztás, irodai adminisztráció, borítékolás, italkóstoltatás.  Milliókat nem lehet keresni, de egy augusztusi nyaralásra valót másfél-két hónap alatt össze lehet hozni. A legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze.

Fotó: MTI

Árufeltöltésre is keresnek fiatalokat

JÁTSSZ ONLINE!

A tanév vége felé közeledve a diákok zöme elgondolkodik azon, hogy munkát vállal az iskolaszünetben. Van, aki nyaralásra, mobiltelefonra, ruhára gyűjt, mások a jövő évi tandíjukat akarják kifizetni a megkeresett pénzből.

A diákmunkára vállalkozóknak leginkább valamely iskolaszövetkezeten keresztül érdemes munkát vállalniuk. Így ugyanis biztosak lehetnek abban, hogy hivatalosan foglalkoztatják őket, és a munka végeztével megkapják bérüket.

Indulási költség: 1000-1500 forint

Iskolaszövetkezeten keresztül 16-17 éves kortól van lehetőség a munkavállalásra. A diákoknak rendelkezniük kell érvényes nappali iskolalátogatási igazolással, bankszámlaszámmal - ahová utalhatják a fizetésüket -, adószámmal, TAJ-kártyával, személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával. Szükséges továbbá vásárolniuk egy úgynevezett részjegyet - ára a legtöbb esetben 1000-1500 forint-, ezzel válnak a szövetkezet tagjává. Az összeget a kilépéskor visszaadják a diákmunka-szervezők.

Munkára jelentkezni személyesen érdemes, számos lehetőség ugyanis olyan gyorsan kínálkozik, és olyan gyorsan elkel, hogy a diákszövetkezet internetes honlapjára fel sem kerül.

Kínált munkák: adatfeldolgozás, borítékolás, irodavezetés

Az érdeklődők fizikai és szellemi munkák közül válogathatnak. A diákok egyebek mellett elhelyezkedhetnek adatfeldolgozóként, telemarketingesként, irodavezetőként, recepciósként, árufeltöltőként, pénztárosként, emellett borítékolhatnak, szórólapozhatnak, csomagolhatnak, és különböző nyomdai munkák is szerepelnek az állások között.

A középiskolás diákok számára a fizikai munkák nyitottak - ezeknél az állásoknál ugyanis nem feltétel az érettségi. Az irodai állásokra pedig az egyetemi, főiskolai hallgatók jelentkezését várják. A diákok körében a borítékolás és az adatrögzítés népszerű, kevésbé népszerűek a gyorséttermi és a pénztáros munkák.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »