[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
ügyfélszolgálatmunkatársköztisztviselő

Elbocsátott köztisztviselők - amit az állami tanácsadó szolgálat kínál

2006.08.09., 12:56|Utolsó módosítás:2006. 08. 09., 12:58|

Az elbocsátott köztisztviselők számára létesített ügyfélszolgálat három hete áll rendelkezésre. Eddig közel ötszázan keresték fel a Szeszgyár utcában található Szolgáltató Centrumot. Az ügyfélszolgálat munkatársai arról tájékoztattak: a hiányos munkaerő-piaci ismeretek pótlása után a cégek főként precizitásuk, szabálytiszteletük miatt járhatnak jól az elbocsátott köztisztviselők alkalmazásával.

JÁTSSZ ONLINE!

Az elbocsátott köztisztviselők részére létrehozott, július 17-e óta működő Szolgáltató Centrumot eddig közel 500 érdeklődő kereste fel. "153-an személyesen érdeklődtek. Az ügyfélszolgálat zöld számát eddig 213-an hívták. 25-en az internetes ügyfélszolgálaton keresztül jelentkeztek be, míg 51 érdeklődő egyéb vonalon keresett meg bennünket"- tájékoztatott a nyitás óta az érdeklődők arányáról Kiss Virág, a Szolgáltató Centrum munkatársa.

Július óta tart az érdeklődők rohama 

"Az elbocsátási hullám nem válogat - korra, nemre tekintet nélkül fordulnak meg az érintettek az ügyfélszolgálaton. Sokan már a felmentési idejüket töltik. Vannak, akik még nem kapták kézhez a felmondólevelet: ők inkább a lehetőségek iránt érdeklődnek." A dömping hetek óta tart. "Július közepe óta folyamatosan keresnek meg minket a köztisztviselők" -mondta.

A leépítettek többsége fővárosi munkára számít

Az elbocsátottak közül sokan 20-30 éves közigazgatásban eltöltött munkaviszonnyal rendelkeznek. Ennél a rétegnél a munkatapasztalat számít pozitívumnak. Ám a munkaerő- piaci és önmenedzselési technika hiánya komoly problémát jelent. A kirendeltség munkavállalói kapcsolattartója úgy informált: az elbocsátottak túlnyomó többsége diplomás. Belátható időn belül, Budapesten és a főváros vonzáskörzetében szeretnének elhelyezkedni. Azért vannak kivételek: a fiatalabb korosztályból akadt olyan jól képzett, fiatal szakember, aki külföldön képzeli el további pályafutását. 

Központi adatbank várja a tisztviselők önéletrajzát

"A Szolgáltató Centrumhoz forduló köztisztviselők a kitöltendő adatlapon megjelölhetik, milyen típusú segítséget igényelnek: elsősorban az állásajánlatok érdeklik-e őket, nyelvi, szakmai, informatikai képzést, munkavállalói tanácsadást szeretnének-e, esetleg önálló vállalkozóként képzelik el a jövőt"- mondta Kiss Virág.

EU pályázatíró képzéssel van esély az elhelyezkedésre

A képzéseket választóknak azonban tudniuk kell: a Munkaügyi Központ kizárólag a munkaerőpiacon hasznosítható képzéseket támogatja. Az EU-s pályázatok írására jogosító projektmenedzseri végzettséggel nagyon jók az elhelyezkedés esélyei."

Pszichológiai segítséget is nyújt a munkaügyi központ

Kiss Virág arról is említést tett: aki úgy érzi, személyes kapcsolatfelvételt is igényelne, mert nehezen tudja feldolgozni a hirtelen jött státuszváltozást, az álláskeresési tanácsadáson túl a Fővárosi Munkaügyi Központ Pszichológiai Szakszolgálatát is igénybe veheti.

Újra kell tisztázni az álláskeresés alapfogalmait

A kirendeltségen eközben folyamatosan zajlik az élet: a szomszédos asztalnál egy középkorú ex-köztisztviselő hölgyet tájékoztatnak a korrektül megírt önéletrajz fontosságáról és a motivációs levél funkciójáról. Kicsit később érkező sorstársa arról érdeklődik: milyen célt szolgálnak a kézzel írt motivációs levelek.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »