[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
legjobb munkahelyrégiórészvénytársaságMicrosoft

A régió legjobb munkahelyei: dobogós az Egri Vagyonkezelő

2006.06.14., 9:31|Utolsó módosítás:2006. 06. 14., 9:34|

A cseh, lengyel, osztrák és magyar cégeket egyaránt feltérképező "Legjobb Munkahely" felmérés első helyezettje a Microsoft lengyelországi leányvállalata lett. A legjobb magyarországi munkaadó az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Részvénytársaság a harmadik helyen végzett. 205 vállalat vett részt a felmérésben.

JÁTSSZ ONLINE!

A Hewitt Associates által elkészített nemzetközi felmérés adataiból kiderül: a Magyarországon tevékenykedő vállalatok képesek felvenni a dolgozói elégedettségért zajló versenyt a cseh, az osztrák és a lengyel cégekkel.

Hiányolják a teljesítményarányos fizetést és a karrierlehetőséget

Ezt mutatja legalábbis, hogy a rangsorban az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Részvénytársaság lett a harmadik, a hatodik helyet pedig a GlaxoSmithKline Pharma (GSK) magyarországi leányvállalata szerezte meg.

A megkérdezett országok dolgozói régióban kollegiális kapcsolataikkal, munkakörnyezetükkel és felettesük támogatásával a legelégedettebbek dolgozók. A legkevésbé pedig a fizetésük teljesítményarányosságával vannak megelégedve. A vonzó karrierlehetőségek hiánya a legtöbb munkahelynél áthidalhatatlan problémának tűnik - áll a Hewitt közleményében.

Pesszimista lengyelek és magyarok, optimista csehek

A felmérésből emellett kiderült: míg a cseh dolgozók a legoptimistábbak munkahelyükkel kapcsolatban, addig a lengyel és magyar munkavállalók a legpesszimistábbak. A magyar dolgozók számára a szakma szeretete, a cseh és a lengyel munkavállalók számára pedig a cég hírneve a legfőbb megtartó tényező. Az osztrák munkavállaókra jellemző, hogy hosszú távra terveznek, kelet-közép-európai kollégáikhoz képest könnyebb megteremteniük az egyensúlyt a munka és a személyes elkötelezettség között.

A régió legjobb munkahelyei:

1 Microsoft Poland Lengyelország

2 Sanoma Magazines Praha s.r.o. Csehország

3 Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Részvénytársaság (EVAT) Magyarország

4 Sun Microsystems Czech s.r.o. Csehország

5 ComAp, spol. s r.o. Csehország

6 GlaxoSmithKline Pharma (GSK) Magyarország

7 Storck Sp. z o.o Lengyelország

8 MAVIR Magyar Villamosenergia ipari Rendszerir. Rt. Magyarország

9 Merck GmbH Ausztria

10 British American Tobacco (Czech Republic), s.r.o. Csehország

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »