[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
MagyarországtesztsorozatpszichológiaUSA

Pszichológiai tesztek az álláspiacon (7) - 172 tulajdonság mérlegen

2006.06.23., 12:50|Utolsó módosítás:2006. 06. 23., 12:50|

A munkaerő-kiválasztáskor használt módszereket bemutató sorozatunkat az 51 évvel ezelőtt az Egyesült Államokban megalkotott Predictive Index Management Rendszerrel  folytatjuk, amely 2005 óta érhető el Magyarországon. A tíz perc alatt kitölthető kérdőíven 172 tulajdonság közül kell választani. A PI méri többek között a dominancia-hajlamot, az extrovertáltság mértéké, az alkalmazkodási készséget.

JÁTSSZ ONLINE!

A kérdőív  gyorsan -10-15 perc alatt - és egyszerűen kitölthető. A vizsgálandó személynek egy két oldalas, 172 tulajdonságot tartalmazó listából kell bejelölnie azokat, amelyek szerinte jellemzőek rá illetve egy másik lapon azokat, amelyek meglátása szerint szükségesek a munka sikeres ellátáshoz.

Dominanciahajlam, extrovertáltság

Néhány tulajdonság a kínálatból: magabiztosság, őszinteség, bátorság, rámenősség.
A kérdőíveket speciális szoftverrel elemzik, amelynek eredményeként az egyén magatartására, motiváltságára derül fény. A PI méri többek között a dominancia-hajlamot, az extrovertáltság mértékét, az alkalmazkodási készséget.
A kiértékelés végén három görbe jön létre. Az első az alapvető -hozott- viselkedésmintát jelzi. A második azt mutatja, az adott személy miként értékeli a környezet viselkedésigényét vele szemben, tehát hogyan alkalmazkodik a feltételekhez. A harmadik pedig azt írja le, a személy valójában hogyan viselkedik a jelenlegi környezetében. Az eredmények nem tartalmaznak értékelői szubjektivitást. A munkakör/pozíció viselkedési igénnyel összhangban a rendszer használható a vállalati munka több területén is: a csapatmunka fejlesztésében, a munkaerő-kiválasztásban, a munkahelyi elégedettség növelésében, a stratégiai szervezettervezésben, konfliktuskezelésben, utánpótlásnevelésre. Több mint ötezer cég használja világszerte.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »