[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
MagyarországadóárakbérDUIHKKienbaumNémet-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

Évi 18 milliót keresnek a cégvezetők

2006.12.07., 11:48|Utolsó módosítás:2006. 12. 07., 11:48|
A vállalkozók szerint akár 10 százalékos is lehet az a jövedelemvesztés, amelyet Magyarországon a bérből élőknek a magasabb adók és árak miatt 2007-ben szenvedhetnek el - áll a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Kienbaum vállalati tanácsadó cég legfrissebb bérezési tanulmányában. Az adatok szerint évi bruttó 18 millió forintot keres egy cégvezető, 3 millióval kevesebbet, mint cseh kollégái.

JÁTSSZ ONLINE!

A tanulmány keretében idén több mint 13.000, túlnyomórészt német érdekeltséggel működő vállalat munkavállalójának bérezési és fizetési adatait értékelték ki Magyarországról. A felmérés tanúsága szerint a vállalatok 2007-ben hozzávetőlegesen 6 százalékos béremelést terveznek. Ez az érték kissé elmarad a 2006-ban ténylegesen nyújtott 6,9 százalékos emeléstől, és nem éri el teljesen a 2007-re várt 6-7 százalékost inflációs rátát sem.

Középvezetői szinten évi 31 ezer euró

A DUIHK tanulmánya szerint Csehországban egy ügyvezető átlagosan 82 ezer eurós (21 millió forintos) jövedelemre számíthat, míg egy magyarországi 15 százalékkal kevesebbre, 69 500 euróra (18 millió forint). Magyarországon a vezető beosztású alkalmazottak évi 31 ezer eurót keresnek, a magasan képzett szakemberek 13 300-at, míg a fizikai munkások 6 600 eurónak megfelelő forintot. A csehek bérelőnye kategóriától függően évi 2600-3000 euró (700-800 ezer forint).

A cégek 66 százalékánál mozgóbér

A felmérés szerint a nyereségrészesedés egyre fontosabb eleme a teljes jövedelemnek: a munkavállalók mintegy kétharmada részesül teljesítményfüggő mozgóbérben, amely az ügyvezetők és vezető beosztású munkavállalók esetében az alapbér akár egyharmadát is elérheti. A vállalatok azonban más kiegészítő juttatásokkal is feljavítják a dolgozóik jövedelmét: több mint egynegyedük biztosít vállalati nyugdíj-előtakarékoskodást, és a dolgozók szintén negyede vehet igénybe vállalati hiteleket, valamint a munkáltatók több mint egyharmada támogatja az óvodai elhelyezést is.

Növekvő szakemberhiány

A tanulmány készítői megjegyzik, a szakképzett munkaerő változatlanul elégtelen mértékben áll rendelkezésre, sőt az előző évhez mérten még kis mértékben romlott is. Több mint minden negyedik vállalat panaszolta az elégtelen kínálatot, a fővárost körülvevő térségben több mint 40 százalékos volt az elégedetlen cégek aránya. Csehországban egyébként még ennél is rosszabb a helyzet.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »