[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
Kmetty JózsefinformatikavezérigazgatócégvezetőInformatikai Vállalkozások Szövetsége

Induló cégnél kell kezdeni a karrierépítést

2007.06.13., 12:18|Utolsó módosítás:2007. 06. 13., 12:18|
Tizedik alkalommal adta át az Informatikai Vállalkozások Szövetsége az év informatikai vezetőinek járó elismerést. Kmetty József a Kürt. Zrt. vezérigazgatója kapta az Év informatikai cégvezetője, míg Csiszér Béla a Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója az Év fiatal vállalkozója kitüntetést. A két cégvezetőben közös: induló cégnél alapozták meg karrierjüket.

Kmetty József: A vezetőt szakmai kompetenciája teszi naggyá

JÁTSSZ ONLINE!

Kmetty József a BME villamosmérnöki karán végzett 1992-ben. Tizenhét éve - szinte az alapítástól kezdve - dolgozik a Kürt-nél, ahol fokozatosan lépegetett felfelé a karrierlétrán: 1994-ben technológiai vezető, 1998-tól kereskedelmi igazgatóhelyettes, 2004-től pedig vezérigazgatóvá nevezték ki. 2005-ben MBA fokozatot szerzett menedzsment területen.

Újonnan induló cégnél kell kezdeni

Kmetty szerint a sikeres szakmai pályafutás titka: lehetőség szerint induló cégnél kell elkezdeni karriert építeni, szeretni kell a választott szakmát és munkakört, fogékony szemlélettel és nyitott szemmel kell járni, és némi szerencse sem árt a sikerhez. "A jó vezetőt szakmai kompetenciája teszi igazán naggyá. A munkahelyi csapat szemében akkor hiteles, ha megfelelő rálátással rendelkezik az adott területre. Szerencsésnek mondhatom magamat, mivel a vezetővé válást megelőzően is javarészt azokkal dolgoztam együtt, akiket most már irányítanom kell" - teszi hozzá.

A vezérigazgató szerint megkerülhetetlen kérdés a munkatársak motiválása, a céghűség megteremtése. Ennek egyik legjobb módja a színes, a munkatárs személyiségét és érdeklődését is szem előtt tartó, szakmai szempontból változatos feladatkörök és kihívások biztosítása mellett a magánélet tiszteletben tartása.

Dolgozói hűség megteremtése

"A cégnél proaktivitásra törekszünk: a kulcspozíciókra rendszerint házon belül pályázhatnak a munkatársak. A kreatívabb kollégák új portfólió és üzleti modell terveit a lehetőségekhez mérten igyekszünk támogatni. A nemrég gyermeket szült kismamák számára biztosítjuk a visszatérés lehetőségét távmunka formájában, a cégnél dolgozó szülők gyermekük születésekor 100 ezer forintban részesülnek. Rengeteg céges családi rendezvényt, összejövetelt tartunk az itt dolgozók kapcsolatépítése céljából" - enged bepillantást a cég mindennapjaiba a vezérigazgató. Kmetty József kérdésünkre azt is elmondta: valóban komoly kihívást jelent számára a legtehetségesebb dolgozók megtartása - a Kürt Zrt. ezért évente két alkalommal végez dolgozói elégedettségfelmérést. Az eredmények a céget igazolják: a fluktuáció mindössze 3 százalékos a cégnél.

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »