[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] állás

álláskeresés bér-fizetés külföldi munkavállalás munkajog tippek-tanácsok Top 10 állás Hirdetésfeladás Gazdaság állásexpo
álláskereséstávmunkamunkaerő-kölcsönzésalkalmi munkarészmunkarugalmas munka

Csábító hatású a rugalmas munka

2009.12.16., 13:31|Utolsó módosítás:2009. 12. 16., 13:33|

A magyar munkavállalók túlnyomó többsége megtapasztalta már a rugalmas munkavállalást és újra dolgozna a hagyományostól eltérő formában. A különféle típusok közül a leggyakoribb és legnépszerűbb a rugalmas munkaidő, a mobil és a részmunka. Némi meglepetésre a távmunkások a legelégedetlenebbek: 48 százalék nem kérne belőle újra - derül ki egy friss kutatásból, amelyet a rugalmas munkavállalást népszerűsítő Telework Budapest Konzorcium sajtóbeszélgetésén mutattak be.

JÁTSSZ ONLINE!

A 2000 fős reprezentatív felmérésből kiderül, hogy a munkavállalók a hagyományostól eltérő formák közül leggyakrabban rugalmas munkaidőben (23,9 százalék) és határozott idejű munkaszerződéssel (18,6 százalék) dolgoztak eddig. Különösen népszerűnek mondható a rugalmas munkaidő, ugyanis az ebbe belekóstolók 80 százaléka újra tevékenykedne ilyen keretek között. Úgy tűnik, sokan nem szeretnek egész nap íróasztaluk mögött ülni, ugyanis a "változó helyszínről végzett" - röviden mobil - munka kedveltségi mutatója is közel 80 százalék. Magas a népszerűsége az otthonról végzett, nem számítógépes munkának. Igaz, kevesen próbálták ki (6 százalék).

A dolgozók felének nem jött be a távmunka

A felmérés érdekessége, hogy a válaszadók a rugalmas formák közül a távmunkát szeretik legkevésbé.  Alig 4 százaléka tapasztalta meg ezt a munkaformát, közülük 48 százalék pedig inkább nem kér újra belőle. Ugyan a kutatás számaiból az okok nem olvashatók ki, vélhetően a gyakran hangoztatott negatívumok  - a társas elszigetelődés, a csapat hiánya, a céges hierarchiában való nehezebb feljebb lépés - domborodnak ki és nem a pozitívumok (útiköltség megsprólása, hatékonyabb, kényelmesebb munka).

A rugalmas formákra leginkább nyitottak a 31-49 év közöttiek, a több gyermeket nevelők, a kisgyermekes anyukák, a munkanélküliek és a nyugdíj mellett dolgozók - derül ki az Információs és Trendkutató Központ kutatásából.

150 szakmát tesznek rugalmassá

A kilenc - főként szervezetfejlesztő és HR-tanácsadó -  tagvállalatból álló Telework Budapest Konzorcium az Állami Foglalkoztatási Szolgálat rugalmas munkavállalást népszerűsítő tenderén nyert és vállalása szerint 2010 végéig részben uniós, részben magyar állami pénzből 3 ezer rugalmas munkahely létrejöttéhez járul hozzá. A www.rugalmas.hu oldalon elérhető ingyenes szolgáltatásaival főként a kis- és középvállalalkozásokra fókuszál. "Első körben 1400 kis- és középvállalkozással vesszük, vettük fel a kapcsolatot. Közülük 350 céggel kerül sor mélyebb együttműködésre. A nagyvállalatok közül pedig 30-ról készítenek teljes auditot a konzorcium tanácsadó tagjai" - mondja Budai Balázs a konzorcium vezetője, aki szerint a rugalmas formák felé nyitással hatékonyabb lesz a cég működése, csökken a betegállományban töltött napok száma, könnyebb a gyesen levő kismamák visszahozatala és megoldódhatnak a munkába járás nehézségei.

Ennek érdekében a projekt alatt egyebek mellett 150 rugalmasan vagy távmunkában végezhető szakma kialakításának módszertanát dolgozzák ki, amelyet tananyag formájában is elérhetővé tesznek.

A rugalmas (atipikus) munkavállalási formák elterjedtsége és kedveltsége (százalékos válaszok):

Munkaforma Végezte-e már? Ha igen, dolgozna-e így máskor? Válasz: Igen Ha igen, dolgozna-e így máskor? Válasz: Nem Válasz: Nem tudja
Rugalmas munkaidő 23,9 80,4 17,4   2,1
Határozott idejű munkaszerződés 18,6 64,7 31,0   4,3
Részmunkaidő 17,8 72,7 26,3   1,0
Munka változó helyszínről 14,4 77,6 20,0   2,4
Alkalmi munkavállalói kiskönyvvel 11,6 70,5 28,7   0,8
Szezonális/alkalmi foglalkoztatás   8,0 60,9 32,3   6,8
Otthoni munka (nem számítógéppel)   6,4 93,3   6,7   0,0
Távmunka (számítógéppel)    3,9 50,1 48,4   1,5
Munkaerő-kölcsönzés   3,2 72,4 23,5   4,0
Forrás: Információs Társadalom és Trendkutató Intézet (2009)

Karácsony Zoltán

Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »
Töltse fel önéletrajzát!
Feltöltött önéletrajzával könnyen és gyorsan pályázhat állásokra. Ráadásul, a munkaadók naponta keresnek az önéletrajzok között, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket állásajánlataikhoz.
Önéletrajz feltöltés »