[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

[vizsla24]


Súgó

[origo] Zene

Videoklip

Zeneáruház


Súgó
2006. április 21., péntek, 16:38|Utolsó módosítás: 2006. április 25., kedd, 13:04

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szóval elhatároztuk, hogy a Sláger rádióval karöltve megkeressük minden idők kedvenc magyar slágerét. Se többet, se kevesebbet nem tűztünk ki célul, a kedvencet akarjuk. Nem megyünk bele homályos minőségi elvárásokba, nem akarjuk sem a szakma, sem nemzetünk nagyjai véleményét - bár egy-egy szavazat erejéig persze ők is beszállhatnak.


A játék menete 1/3. oldal >>

Tisztában vagyunk vele, hogy a sláger ködös fogalom, mi nagyjából úgy határoztuk meg, hogy minden lehet az, amit a buszon, utcán, zuhany alatt és egyéb helyeken dúdolni lehet - és néha kifejezetten kell is. Ilyetén teljes nyugalommal válogattuk be az első körbe Gábor Áron rézágyújá-t, az Eladó, kiadó most a szívem-et és A hűtlen-t is. A magyart már precízebben lehet definiálni: magyar a dal szerzője, szövege, szövegírója és előadója is. Tartalmazhat persze idegen szavakat, az ilyesmit kizárni nehéz, de az mindenképpen fontos, hogy ne feldolgozás vagy magyarítás legyen.

A választás menete egyszerű. Ha most körbenézel az oldalon, mindenféle rendezési elvek alapján elosztva 400 számot találsz itt. Érdemes belekattintani a teljes listába - garantálunk egy széles vigyort. Mert kedves, bugyuta, felkavaró, őszintén dühös és romantikus, sőt jó eséllyel rengeteg érzelmet idéző számokat fogsz itt találni. Megdöbbensz majd azon is, hogy döntő többségüket minden gondolkodás nélkül el tudnád dúdolni-énekelni. De könnyen lehet, hogy pont a te kedvencedet, kedvenceidet kifelejtettük. Éppen erre szolgál az első forduló. Hogy a 400-at 500-ra egészítsük ki a ti javaslataitok alapján. Most tehát azt szeretnénk tőled, regisztrálj, böngészd végig a listát, s ha hiányérzeted támad, jelezd. (Persze ha úgy érzed, a fenti kritériumoknak nem felel meg egy szám, fel is jelentheted, utána fogunk nyomozni, s ha jogosan óvtad meg jelenlétét, sajnálkozva bár, de kiradírozzuk a listáról.)

Ezután a második forduló már a kiszavazásokról fog szólni. Az ötszázból csak hatvan maradhat, a harmadikban már csak tíz, míg a negyedik fordulóban eldől, melyik minden idők  kedvenc magyar slágere 2006-ban. Eközben az oldalon folyamatosan végighallgathatod a még versenyben lévő számokat, már csak ezért is érdemes lesz majd visszajárni. Magunk pedig remegve várjuk az eredményt - tippjeink vannak, de fogadni nem szívesen fogadnánk a győztesre, ennyire nem vagyunk biztosak a dolgunkban. Hál' istennek.

Nem habozunk feljebb korbácsolni a szavazókedveteket sem, a regisztrált játékosok között egy csúcsminőségű Bang & Olufsen hangrendszert, ipodokat, Leica objektíves Panasonic gépet, dalletöltési lehetőségeket és továbbiakat sorsolunk ki. Sorsolunk nyereményeket fordulónként - és persze a legvégén is, azok között, akik legalább három etapban részt vettek. Lesznek időszakos akcióink is - versenyek, Honfoglaló fordulók, gerillafelhívásaink, szép sorjában, egyenként szintén nyereményekkel kecsegtetnek. Most mondjuk azt, hogy érdemes visszajárni? Mondjuk. Küldj egy jelet!


1/3 következő oldal >>

1. A játék menete

2. Versenyszabályzat

3. Nyeremények


Az [origo] kiadója az [origo] Zrt. © Minden jog fenntartva