[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

[vizsla24]


Súgó

[origo] Zene

Videoklip

Zeneáruház


Breaksláger - az aluljáró slágerei
2006. június 11., vasárnap, 19:08|Utolsó módosítás: 2006. június 13., kedd, 13:06

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Ha zene tánc nélkül, akkor jazz-funk és James Brown, a slágerzene nagyon nem a mi világunk - kapjuk a választ a Jászai Mari téri aluljáró falának támaszkodva. Stábunk lenézett a pesti breaktáncosok alma materéhez, hátha akad valami dúdolni való - és akadt is, bár a rögtönzött Apostol- és Omega-feldolgozásokat azért nem szabadalmaztatnánk. Egy fiatal tehetség vállalta a lista összeállítását, bár azt leszögezte, társai nevében nem nyilatkozik.Aztán kacaj közepette gyorsan leadta voksait, "csá csumi csá", és már ment is vissza szaltózni.


Forrás: [origo]

Sárosi Katalin: Különös éjszaka volt
Igazi gyöngyszem, nagyon üt. Érzéki szám, szerintem még az én generációmból is mindenki ismeri. Talán már inkább röhögnek rajta, de részemről azért abszolút respect.

Népzene:  Boci-boci tarka
A népzene, igaz, már kicsit divatjamúlt, de azért vannak kiemelkedő darabok, haverom például csomót feldolgozott otthon a gép előtt, el nem hinnéd. Boci-boci azért örök sláger, ennyi minimum jár a magyar népzenének.

Apostol: Eladó, kiadó most a szívem
Ősöktől tudom, ez óriási szám volt régen. Mai tizenéves füllel már ezt persze nehéz ugyanúgy befogadni de - miközben valahol nagyon  vicces - annyira fülbemászó dallama van, hogy simán fülembe ragad napokra is akár.

Uhrin Benedek: Kispatak
Leg-na-gyobb. Tényleg, erre a számra nincs jobb szó, mint hogy simogat. Szigetes fellépéseken mindig az első sorban tombolunk, mindig a maximumot adja, nem ilyen kreált popsneci, látod rajta, hogy él-hal azért, amit csinál. Na és az alapok... nagyon nagy.

Belga: Gépkocsi
A pálya, az autópálya... A Belga pont attól jön be, hogy nem akarja magát túl komolyan venni, és a maga módján közben mégis igényes. Ők amúgy tényleg slágereket, sőt szállóigéket gyártanak, figyeld meg,  nyakig benne vannak a szlengben, nem?

[origo]


Az [origo] kiadója az [origo] Zrt. © Minden jog fenntartva