[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

[vizsla24]


Súgó

[origo] Zene

Videoklip

Zeneáruház


Oláh Ibolya Pressernek integet
2006. június 20., kedd, 1:15|Utolsó módosítás: 2006. június 20., kedd, 12:05

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szerencsés pillanatban, egy hűs sörsátor árnyékában, ráadásul épp meccs előtt értük el Oláh Ibolyát - laza volt és közvetlen, ahogy vártuk. Magyarország című dalával nagy esélyekkel indult az Álomslágeren, de végül - miután kiderült, hogy külföldi a dalszerző - hiába érkezett rá rengeteg szavazat, nem jelölhettük. Rögtön lehidalunk: Tankcsapda-slágerrel nyit, sőt jelölne tőlük még, aztán mégis meggondolja magát. Könnyedebb dallamok Presser Gábortól és az Omegától, a végén egy gyors Kispál és kezdődik is a második félidő. 


Forrás: [origo]

Tankcsapda: Adjon az ég
Tankcsapda mindenek előtt, nem is tudom miért. Mert húz, mert van benne erő. Sokaknak csak a zúzás jön le az egészből, pedig abszolút őszinte zenét nyomnak. Az Egyszerű dal a kedvenc, de ha nincs, legyen az Adjon az ég.

Presser Gábor: Nagy utazás
Nagy a különbség az igazi, szívből szóló lassú slágerek és a csöpögő, nyálas számok között, még ha sokan hajlamosak is összemosni a kettőt. Persze utóbbiból sokkal több van, nem egy könnyű műfaj ez. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam, amit erről a számról gondolok.

Omega:Petróleumlámpa
Omegának is annyi jó száma van, nem is tudom. Legyen a Petróleumlámpa; annyira jó hangulata van, igazi bulis, meghallod otthon és egyből énekelni kezded, simán.

LGT: Ringasd el magad
Ölelkezős, összenézős, amit egymás vállát átfogva szoktak énekelni. A refrén, a szöveg nagyon el van találva, mint a legtöbb LGT-dalban.

Kispál és a Borz: Ha az életben
Van bennük pörgés, érzelem, meghallod és fel nem merül, hogy ne szívből nyomnák, annyira őszinte és egyben annyira nyers az egész. Teljesen egyedi és nagyon eredeti csapat, és ez ma itthon nagy szó. 

[origo]


Az [origo] kiadója az [origo] Zrt. © Minden jog fenntartva