[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

[vizsla24]


Súgó

[origo] Zene

Videoklip

Zeneáruház


Kimnowakkal kezdődött - Puskás Péter álomslágerei
2006. június 28., szerda, 11:44|Utolsó módosítás: 2006. június 28., szerda, 12:47

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szereti az új idők zenéit - nem érti, hol az Anima Sound System, Kispálra szerenádozott és Fresh Fabrikre is szavazna, ha tehetné, sőt, "ők csinálják a legigényesebb magyar zenét". Puskás Péter ifjú megasztárként ad egy ötöst a nagy elődnek: jelöli Caramel "elszállós számát", és kiderül, melyik dalt énekelte először otthon a tükör előtt. A nagy példakép Révész Sándor, az igényes magyar pop-zene pedig a Unique. Puskás Péter és öt álomsláger.


Forrás: [origo]

Kimnowak: Gyémánt
Általános iskolás voltam amikor ez nagy sláger lett. Van benne valami romantika és valami "kivonulok a rockerek közül" feeling is. Sőt, talán ez volt az első dal, amit otthon egyedül énekelni kezdtem.  

Piramis: Ha volna két életem
Nem tudom miért, de szoktak engem Révész Sándorhoz hasonlítgatni. Tőlük mindenki a Szállj fel magasra! c. számot ismeri, de az már elcsépelt, nekem ez jobban tetszik. Nem találok rá jó szót, megrázó dal, talán ez illik rá.

Caramel: Szállok a dallal
Manapság kevés az igazi sláger, a mainstream és az alter-baromság ömlik mindenhonnan. Ez egy klasszis dal, mert egyszerű, mégis igényes, szerethető. Kicsit valahogy Presser Gábor Nagy utazás c. számára emlékeztet.

Kispál és a Borz: Ha az életben
Nem annyira bírom őket, de ez egy nagyon eltalált szám. Nagyon berúgva erre szerenádoztunk, ezt üvöltötte a banda a villamoson, igazi "megőrülős" dal.

Unique: Mi van a nevedben?
Bírom őket, izgalmas hangzás, jó pop-zene, de nem is akar ezen túlmutatni. Szép és okosan felépített dal.

[origo]


Az [origo] kiadója az [origo] Zrt. © Minden jog fenntartva