[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

[vizsla24]


Súgó

[origo] Zene

Videoklip

Zeneáruház


És a nyertes nem más, mint...
2006. szeptember 4., hétfő, 19:04|Utolsó módosítás: 2006. szeptember 5., kedd, 11:56

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


Udvarhölgyek, nyertesek, cédé << 2/2. oldal

Forrás: MTI
Ajánlat
Hallgasd meg a Nagy utazást!

Az első udvarhölgy: Nagy utazás

Ami nem sikerült Presser Gábornak szerzőként, az sikerült előadóként. A Nagy utazás-t (mely főként a Sose halunk meg című film betétdalaként vált ismertté) ugyanis nem az egyébként szerzőnek is elsőrangú zenész jegyezte, aki hiába írt az LGT-nek korszakos slágereket, azok végül nem jutottak az első tízbe (bejutott viszont a Presser-szerzemény Gyöngyhajú lány, amely azonban az Omega nevével forrt össze). A zenész új szólólemezének fáradalmait piheni ki jelenleg, ezért őt nem sikerült megszólaltatnunk, örömmel nyilatkozott viszont a dal zeneszerzője, Dés László: "Sajnos csak a legjobb tíz dal megszületése után kapcsolódtam be a történetbe, így nem láttam a korábbi listát, de akármennyire nem reprezentatív ez, akkor is a közönség elismerése. Álszent lennék, ha azt mondanám, nem sejtettem, hogy ebből nagy sláger lesz. 1993-as a dal, és alig akad nap, hogy ne játszanák valahol, nem mondhatja senki, hogy egynyári sláger. Egyébként a dalokat a közönség többnyire előadók szerint ismeri, és nem köztudott, hogy ezt a dalt én írtam, a szövegét pedig Bereményi Géza szerezte. Azt gondolom, a Nagy utazás azért is igazi sláger, mert korosztálytól, zenei ízléstől függetlenül dúdolható darab, fiatalok és idősek egyaránt szeretik."

A második udvarhölgy:  Ha az életben

Ha az első két helyezettről azt írtuk, nem meglepő a jó szereplésük, és korosztályukon túllépő slágerekről van szó, akkor a Kispál és a Borz dala (hallgasd meg!) esetében pont az ellenkezője a helyzet. A zenekar egyértelműen generációs kedvenc, és bár a tizenöt-húsz évvel ezelőtti keménymaghoz újabb és újabb fiatalok csatlakoztak, az idősebb nemzedék már kevésbé volt nyitott az amúgy is "alternatívnak" bélyegzett Kispál irányában. Mindenesetre a szavazók máshogy döntöttek, és ezzel a zenekar vezetőjét, Lovasi Andrást is alaposan meglepték: "Abszolút nem számítottunk ilyesmire - már azt is alig hittem, hogy a tízben vagyunk. Presser Gáborral és Máté Péterrel egy dobogón, azért ez valami. Jól esik, meg minden, de persze jó lenne meglesni a mintát, hogy kik és milyen korosztály szavazott."

Forrás: www.kispalesaborz.hu

Ígértünk nyerteseket is, a sorsolást szeptember ötödikén tartjuk, a listájáért érdemes lesz visszanézni az oldalra. És igen, a szavazás első húsz helyezettjét hamarosan egyben is megvehetitek, az EMI jóvoltából. A teljes, ötszázas listát október elsejéig még egyszer végighallgathatóvá tesszük.

[origo]


<< előző oldal 2/2

1. Az Álomsláger

2. Udvarhölgyek, nyertesek, cédé


Az [origo] kiadója az [origo] Zrt. © Minden jog fenntartva