[origo] címlap

hírek

levelezés

internet előfizetés

vásárlás

[vizsla24]


Súgó

[origo] Zene

Videoklip

Zeneáruház

És igen, eljött Álomsláger választásunk vége is, négy hónap alatt, több tízezer olvasónk véleménye alapján megtaláltuk minden idők legnagyobb magyar slágerét. Bár a verseny során komoly kilengések is voltak mindkét irányba, a végén mégiscsak a Nagy Generáció öregjei taroltak: Máté Péter Elmegyek című száma lett a kedvenc.


Pop-történetünk egyik különleges alakja, Máté Péter 1976-ban adta ki Éjszakák és Nappalok című lemezét, mely nem csak az országot, de legnagyobb slágerével Európát is meghódította. Egy katartikus hangulatú dal, egy kivételesen tehetséges, ám sokszor meg nem értett előadótól, aki olykor még a színpadra is alig mert fellépni. Képzelt dobogónk tetején: Máté Péter és az Elmegyek.Presser Gábor kétségtelenül az elmúlt évtizedek egyik legtermékenyebb könnyűzenei dalszerzője. Nem köztudott viszont, hogy a Nagy utazás-t, a kilencvenes évek legnépszerűbb filmzenéjét nem ő, hanem Dés László szerezte. Már azt is tudjuk, hogy eredetileg nem is Koltai Róbert filmjéhez készült. Egy búskomor sláger születésének különös története - ezüstérmes Presser Gábor és a Nagy utazás.Szerintünk meglepetés, de döntse el mindenki maga - dobogónk harmadik fokát a pécsi Kispál és a Borz foglalja el, Ha az életben című dalának köszönhetően. Lovasi Andrással még a legjobb tíz dal megszületésekor beszélgettünk - többek között az is kiderült, portréfestésben is otthon van, és sosem gondolta volna, hogy ez a szám ekkora siker lesz. Bronzérem a Kispál és a Borz nyakában.
BeoSound1 Ipod nano Panasonic DMC FZ-30 Leginkább persze azt szeretnénk, ha fordulónként visszatérnél. Aki három etapban is szavaz, esélyes lesz elvinni a főnyeremények valamelyikét. Mondjuk egy Bang & Olufsen BeoSound1-et. Vagy egy Panasonic DMC-FZ30-at. Ipodot. Ipodot pedig nem csak a végén nyerhetsz - minden forduló végén kisorsolunk egyet, csakúgy, mint szabadon levásárolható kuponokat a Zeneáruházban.

Regisztrálj, javasolj, szavazz! Küldj egy jelet!