USA 2008 Elnökválasztás


29
JAN

Megjegyezzük majd a nevüket - Obama emberei

KampányLétrehozás dátuma: 2009. 01. 29., 20:22

Barack Obama új amerikai elnök kormányának leendő tagjait decembertől kezdve folyamatosan nevezte meg Obama. Van köztük magyar származású, latin, ázsiai és afroamerikai, de megjavult adócsaló és Nobel-díjas fizikus is.

Folytatás

Minden idők leghatalmasabb alelnöke, az áruló szóvivő, az ájtatos country-rajongó és az ENSZ-gyűlölő ENSZ-nagykövet. Többek között ők voltak a leköszönt Bush-kormány meghatározó arcai.

Folytatás
22
JAN

Olvassa el Obama beiktatási beszédét magyarul!

KampányLétrehozás dátuma: 2009. 01. 22., 10:34

 

Folytatás

Nem az ígéretekből lett a történelem

KampányLétrehozás dátuma: 2009. 01. 22., 09:26

Volt köztük, aki ikonná nemesedett, volt, aki kétségtelen érdemei és néhány hibája mellett is leginkább csak "rendes fickóként" maradt meg az amerikaiak emlékezetében, és volt, aki eltékozolta lehetőségeit - az [origo] megnézte, hogy az elmúlt ötven év izgatottan várt amerikai elnökei mennyiben váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Három elnök, három korszak, háromféle eredmény.

Folytatás
21
JAN

Azonnal nekiestek Bush hagyatékának Obama emberei

KampányLétrehozás dátuma: 2009. 01. 21., 06:41

Már Barack Obama új amerikai elnök beiktatásának napján több olyan döntés született az Egyesült Államokban, amely megkérdőjelezi és felülvizsgálja Obama elődjének döntéseit. Azonnal abbahagyták a kihallgatásokat a guantanamói börtöntáborban, és már kedden felfüggesztették a Bush kormányzat utolsó rendelkezéseit.

Folytatás

90 beszédet mond Obama kedd éjjel

KampányLétrehozás dátuma: 2009. 01. 21., 01:33

Kedd délután Washingtonban megkezdődött az elnöki beiktatási parádé, amelyen 13 ezren vonultak fel, a beiktatást a Capitolium előtt legalább egymillió ember nézte. Kedd éjjel Obama tiszteletére csaknem száz beiktatási bált tartanak Washingtonban. Az elnők és felesége valamennyib eseményen részt vesz és beszédet mond, a beiktatási ünnepségek szerda reggel a nemzeti imával zárulnak.

Folytatás
20
JAN

Két szenátor is összeesett a beiktatási ebéden

KampányLétrehozás dátuma: 2009. 01. 20., 21:49

Két idős szenátor is összeesett Barack Obama ünnepi beiktatási ebédén. Egyiküket, Ted Kennedy-t, John F. Kennedy öccsét, kórházba szállították, másikuk jól van.

Folytatás

Egész Amerikát munkára szólította Obama

KampányLétrehozás dátuma: 2009. 01. 20., 20:08

Közösen sikerülni fog - röviden összefoglalva ez volt az üzenete Barack Obamának, aki kedden elfoglalta az Egyesült Államok elnöki hivatalát. Hatalmas várakozások vannak az új elnökkel szemben, szerinte azonban ha eljön a "felelősség új korszaka", akkor ki lehet húzni a válságból Amerikát. Szerencséjére a választók többsége nem vár tőle gyors eredményeket, egyelőre sokan már attól boldogok, hogy most először afroamerikai lakója lesz a Fehér Háznak, amelyet egykor fekete rabszolgák építettek.

Folytatás

Obama: Változnunk kell a világgal együtt

KampányLétrehozás dátuma: 2009. 01. 20., 16:51

Nem tudta elsőre megismételni és fülig ért közben a szája, de letette elnöki esküjét Barack Obama, az Egyesült Államok 44. elnöke. Obama szerint eljött az új felelősség ideje, amikor együtt kell változnunk a világgal.

Folytatás

Még üres kapura lőhet Obama

KampányLétrehozás dátuma: 2009. 01. 20., 16:34

Annyi bajjal néz szembe, hogy más a puszta gondolatától sírva fakadna, Barack Obama számára azonban a politikai légkör és személyes adottságai is lehetővé tehetik, hogy kivezesse az Egyesült Államokat története egyik legsúlyosabb válságából. A 44. amerikai elnök magabiztos első lépések után és hatalmas támogatottsággal a háta mögött láthat hozzá a munkához. Mitől lehet Obama nagy elnök, és hogyan, hol szúrhatja el?

Folytatás

Hirdetés
betöltés folyamatban...

24 óra hírei