Többször beszólt Obamának McCain alelnökjelöltje

Vágólapra másolva!
Többször bírálta Barack Obama demokrata elnökjelöltet Sarah Palin amerikai republikánus alelnökjelölt pártja országos konvencióján. A CNN szerint ilyen macsó beszédet nem hallottak még nőtől. A konvenció hivatalosan is jóváhagyta John McCain elnökjelöltségét, aki az ABC televíziónak kijelentette: ő tudja, merre keresse Oszama bin Ladent, és ha elnök lesz, elkapja az al-Kaida terrorszervezet bujkáló vezérét.
Vágólapra másolva!

Sarah Palin amerikai republikánus alelnökjelölt pártja országos konvencióján szerdán kijelentette: az amerikai népnek novemberben választania kell azon jelöltek között, akik a változást használják karrierjük előmozdítására, és azok között, akik a karrierjüket használják fel a változás elérésére. Szerinte iyen John McCain. Az alaszkai kormányzó közvetve a demokrata elnökjelöltet, Barack Obamát támadta, aki a változás jelszavával igyekszik meghódítani a Fehér Házat.

Az alaszkai kormányzó - akit mindössze öt napja ismer Amerika, a hét végén nevezte meg őt McCain alelnökjelöltjének - a konvención tartotta meg első országos beszédét. A pódiumra lépő kormányzónő percekig tartó taps után kezdhette meg beszédét. Kijelentette, hogy ő kívülálló, nem tagja a "washingtoni elitnek", de nem felkészületlen. Az utóbbi napokban őt ért támadások kapcsán közölte: "nem azért megyek Washingtonba, hogy nekik jó véleményük legyen rólam, hanem azért, hogy ennek az országnak a népét szolgáljam".

Negyvenperces beszédében büszkén mesélt arról, hogy élete nagy részében egy kisvárosban élt, és annak polgármestere volt. Arra utalva, hogy a demokrata vetélytársak talán lenézik kisvárosi tapasztalatát, megjegyezte: "egy kisvárosi polgármester munkája egy közösségszervezőéhez hasonlít, azzal a különbséggel, hogy tényleges kötelességei vannak." Palin ezzel is Obamát támadta, aki Chicagóban közösségszervezőként kezdte pályáját.

A konzervatív Fox News hírtelevízióban briliánsnak értékelték Palin beszédét, a CNN hírmagyarázója viszont annyit mondott, nem hallott még ilyen "macsó beszédet" egy nőtől.

McCain: Tudom, hol bujkál bin Laden

Az amerikai Republikánus Párt St. Paul-i konvenciója hivatalosan jóváhagyta John McCain elnökjelöltségét, helyi idő szerint csütörtök este. A küldöttek név szerint szavaztak a politikusról. McCain ezt megelőzően az ABC televíziónak adott szerdai interjújában kijelentette: ő tudja, merre keresse Oszama bin Ladent, s ha elnök lesz, elkapja az al-Kaida terrorszervezet bujkáló vezérét.

"Clinton elnök megtehette volna, Bush elnök megtehette volna, én tudom, mit tegyek, és meg is fogom tenni" - szögezte le. Azt mondta, hogy neki megfelelő háttérismerete és tapasztalata van a helyes döntésekhez, demokrata párti ellenfelének, Barack Obamának viszont nincsen. Hozzátette, hogy az illinois-i szenátor "nem tudja, hogyan működik a világ vagy egy hadsereg".

Alelnökjelöltjét, Sarah Palin kormányzót tapasztalt és tehetséges politikusként jellemezte McCain, akit már "tesztelt" Alaszka népe, s akinek nagyon-nagyon örülni fog Amerika, szerinte "rendkívüli hatással lesz a nemzetre".