Meghackelték az elnökjelöltek számítógépeit

Vágólapra másolva!
Külföldi hackerek próbáltak behatolni az amerikai elnökválasztási kampány idején a jelöltek számítógépes rendszereibe - írja a Newsweek. Az FBI szerint olyan ionformációkat próbáltak szerezni, amelyek hasznosak lehettek volna a majdani kormányzattal folytatandó tárgyalásokon.
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek megpróbált behatolni Barack Obama demokrata, illetve John McCain republikánus elnökjelölt stábjainak számítógépeibe az amerikai elnökválasztási kampány idején - írja a Newsweek. A támadások miatt nyomozást indítottak a hatóságok.

A Newsweek szerint az FBI és a Fehér Ház arra gyanakodik, hogy "egy külföldi entitás vagy szervezet próbált információt gyűjteni arról, hogy a két táborban hogyan ítélik meg a különböző kérdéseket". A hetilap csütörtökön azt írta, hogy a hackerek, akik feltörték az elnökjelöltek informatikai rendszerét, "olyan információkat próbáltak szerezni, amelyek hasznosak lehetnek a jövendő kormányzattal folytatandó tárgyalásokon."

Obama stábjának szakértői a nyár közepén észlelték a támadást, de először arra gondoltak, hogy számítógépes vírusról van szó, majd egy informatikai biztonságtechnikával foglalkozó céghez fordultak, és annak segítségével véget vetettek a behatolásnak.

Az FBI és a titkosszolgálatok szerint azonban "jelentős számú dossziét felnyitottak" a hackerek, veszélyeztetve az egész rendszer működését, és ugyanez történt a McCain-stáb számítógépeivel is.

Az Obama-stáb szakértói azt feltételezik, hogy a számítógép-kalózok kínaiak vagy oroszok lehettek. Az FBI biztosította Obama embereit, hogy az informatikai támadás nem belföldi politikai ellenfeleitől ered - írja a Newsweek.