USA 2008 Elnökválasztás

[origo] Amerikai elnök 2008

--2008. 09. 12., 18:59Utolsó módosítás: 2008. 09. 12., 19:12
eszközök:

12
SZE
Republikánus | Létrehozás dátuma: 2008. 09. 12., 18:59

Helyesnek tartaná Ukrajna és Grúzia NATO-taggá válását Sarah Palin, az amerikai republikánusok alelnökjelöltje, noha tudatában van, hogy ez akár konfliktushoz is vezethet Oroszország és az USA között. Az alaszkai kormányzó alelnöki felkérése óta első alkalommal adott televíziós interjút. Egy pillanatig sem habozott, amikor McCain felkérte társául.

Folytatás


Republikánus | Létrehozás dátuma: 2008. 09. 12., 18:39

Egyszerű hokianyukának tartja magát, aki a politikai elittel szembeszállva tisztítja meg a közéletet. A republikánus párt beleszeretett Sarah Palin alelnökjelöltbe, akinek színre lépése óta új életre kelt John McCain kampánya. A demokraták nem is igazán tudnak mit kezdeni a helyzettel, de ha ügyesen keverik a lapokat, akkor akár hasznot is húzhatnak az új ellenfél megjelenéséből. Az [origo] amerikai tudósítója vizsgálta meg közelebbről a Palin-jelenséget.

Folytatás

5
SZE
Republikánus | Létrehozás dátuma: 2008. 09. 05., 06:03

A korrupt washingtoni politika felszámolását és a pártok acsarkodásának megszüntetését ígérte John McCain republikánus elnökjelölt pártja könvenciójának zárásakor elmondott beszédében. Riválisa, Barack Obama is ezzel az üzenettel kampányol, úgyhogy már csak az a kérdés, kinek fognak hinni az amerikaiak. McCain annyira visszafogott volt, hogy még a hangját is alig lehetett hallani az arénában, ami erős váltás volt alelnökjelöltje szerdai keménykedése után. Az [origo] helyszíni tudósítójának beszámolója.

Folytatás

4
SZE
Republikánus | Létrehozás dátuma: 2008. 09. 04., 11:30

Felvette a kesztyűt az amerikai republikánusok alelnökjelöltje, Sarah Palin a párt elnökjelölő konvenciójának harmadik napján. Beszólt a kiválasztását firtató médiának, nekirontott a demokrata Barack Obamának, ami elég is volt ahhoz, hogy párttársai tűzbe jöjjenek. Rövid időre megjelent John McCain elnökjelölt is, hogy a több ezer küldött előtt összeboruljon a Palin családdal. Az [origo] helyszíni tudósítójának naplója a konvenció harmadik napjáról.

Folytatás


Republikánus | Létrehozás dátuma: 2008. 09. 04., 07:45

Többször bírálta Barack Obama demokrata elnökjelöltet Sarah Palin amerikai republikánus alelnökjelölt pártja országos konvencióján. A CNN szerint ilyen macsó beszédet nem hallottak még nőtől. A konvenció hivatalosan is jóváhagyta John McCain elnökjelöltségét, aki az ABC televíziónak kijelentette: ő tudja, merre keresse Oszama bin Ladent, és ha elnök lesz, elkapja az al-Kaida terrorszervezet bujkáló vezérét.

Folytatás

3
SZE
Republikánus | Létrehozás dátuma: 2008. 09. 03., 12:42

A Gustav hurrikán lecsillapodásával magukhoz tértek az elnökjelölő konvenciójukat tartó republikánusok. A keddi napot az önfeláldozó és reformer John McCain portréjának megrajzolásával töltötték. Továbbra is gondot okoz nekik ugyanakkor egy kamaszlány terhessége, továbbra is imádják a felmérések szerint rendkívül népszerűtlen Bush elnököt, és továbbra is úgy érzik, ők az igazi hazafiak. Az [origo] helyszíni tudósítójának naplója a konvenció második napjáról.

Folytatás

2
SZE
Republikánus | Létrehozás dátuma: 2008. 09. 02., 12:51

Előbb "megszépítették", majd visszaváltoztatták, utóbb pedig meg nem határozott időre részben zárolták a Wikipedia internetes lexikonnak azt a szócikkét, amely Sarah Palinről, az amerikai republikánusok leendő alelnökjelöltjéről szól.

Folytatás


Republikánus | Létrehozás dátuma: 2008. 09. 02., 11:28

Töröltek minden látványos programot a republikánusok elnökjelölő konvenciójának első napján, az [origo] tudósítójának azonban így is voltak érdekes tapasztalatai. Találkozott egy szénbányászból lett alelnökjelölttel, követett egy üres koporsót, kifaggatta Sam bácsit, és végighallgatta a férjét dicsérő first ladyt. Napló a republikánus párt gyűléséről.

Folytatás

1
SZE
Republikánus | Létrehozás dátuma: 2008. 09. 01., 23:00

Tizenhét éves lánya terhességét jelentette be Sarah Palin, a frissen republikánusi alelnöknek jelölt alaszkai kormányzó.

Folytatás

30
AUG
Republikánus | Létrehozás dátuma: 2008. 08. 30., 08:00

Először fordul elő az amerikai republikánus párt történetében, hogy nőt jelölnek alelnöknek. John McCain merész húzással választotta maga mellé Sarah Palin alaszkai kormányzót, és a cél nyilván a Hillary Clinton bukása miatt csalódott demokrata nők megnyerése. A fiatal és energikus kormányzó alelnökjelöltsége azonban néhány ütőkártyát adhat Barack Obama kezébe is. Az [origo] amerikai tudósítójának beszámolója.

Folytatás


eszközök:
betöltés folyamatban...

24 óra hírei