Obama helyett Osama került néhány szavazólapra

Vágólapra másolva!
Obama helyett Osama szerepel több száz olyan szavazólapon, amellyel érvényesen lehet majd szavazni a november eleji amerikai elnökválasztáson. Az elírás azért kínos, mert így a demokrata elnökjelölt vezetékneve megegyezik al-Kaida terrorszervezet vezetőjének nevével.
Vágólapra másolva!

Barack Osama szerepel Barack Obama helyett több száz New York államban nyomtatott hivatalos szavazólapon, amelyekkel érvényes szavazatot lehet leadni november eleji amerikai elnökválasztáson. Az elírás miatt a demokrata párt elnökjelöltjének vezetékneve a megegyezik al-Kaida terrorszervezet vezetőjének, Oszama bin Ladenek a nevével.

A nyomtatványok levélben szavazó választópolgároknak készültek. Az elrontott széria nagy részét megsemmisítették, de háromszázat már kézbesítettek. A nyomdahiba ellenére ezekkel lehet voksolni. Az Osama-szavazatok a demokrata jelöltre adott érvényes voksnak számítanak - közölte Rensselaer megye választási bizottsága.

Az eset miatt a bizottság elnézést kért. "Szerencsétlen és kínos hiba történt" - áll a testület közleményében. Obama kampánystábja üdvözölte, hogy a választási bizottság kijavította az elírást. "Reméljük, hogy többé nem fordul elő ilyesmi" - mondta a demokrata párt New York állami szóvivője.