[origo] - usa 2008> !ALROVAT_NEVE

TÉRKÉP


EREDMÉNYEK

DEMOKRATÁK

Forrás: Getty ImagesBarack ObamaFelemelkedett a mélyből, reményt és változást hirdet, és már pusztán a jelölése bekerül a történelemkönyvekbe.

REPUBLIKÁNUSOK

Forrás: Getty ImagesJohn McCainPéldát mutatott hősiességből, nem fél kimondani a fájdalmas igazságokat és hajlamos külön utat járni.

Újabb győzelmet szerzett Obama Maine-ben

[origo]|2008. 02. 11., 2:46|

A szombati győzelmek után vasárnap is elkönyvelhetett egy sikert Barack Obama: Maine állam demokratái 59-41 arányban úgy döntöttek, az illinois-i szenátor szeretnék elnökjelöltként látni. A verseny továbbra is nyílt, miközben távozott posztjáról Hillary Clinton kampányfőnöke.

Forrás: Getty Images

Obama egyre jobban szorongatja Clintont

Ajánlat

Barack Obama nyerte a jelölőgyűlést Maine államban, helyi idő szerint vasárnap este, ezzel továbbra is kétesélyes a demokrata párti elnökjelöltségért folyó küzdelem. A szavazatok 90 százalékos feldolgozottságnál Obama 59 százalékot szerzett, ami a CNN számítása szerint 15 delegáltat jelent a végső elszámolásnál. Hillary Clinton 41 százalékos eredménye 9 delegáltat ér.

Obama szombaton is begyűjtött három államot: nagyarányú győzelmet aratott szombaton Washington, Luoisiana és Nebraska államokban is. A CNN összesítése szerint így Clintonnak 1148, Obamának 1121 jelöltje van, de az illinois-i szenátor több kötött mandátum delegáltat tudhat maga mögött, míg Clintonnak sok úgynevezett szuperdelegáltja van, akik szabadon szavazhatnak majd az elnökjelölt választó konvención.

Clinton stábja szombaton azzal igyekezett csökkenteni a vereség jelentőségét, azt állították, hogy Clinton a vasárnapi maine-i és a március elején esedékes texas-i és ohiói előválasztásokra tartalékol. Vasárnap azonban - még a maine-i jelölőgyűlés előtt - bejelentették, távozik posztjáról Patti Solis Doyle, Clinton kampányfőnöke. Utódja Maggie Williams, eddigi főtanácsadó lesz, aki Bill Clinton elnöksége idején a first lady stábját vezette. A stáb nem közölte a válás okát, de valószínű, hogy az ő számlájára írták az elszenvedett vereségeket.

RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

PARTNEREK