Clinton hazugsággal vádolta Obamát

Vágólapra másolva!
Hazugsággal vádolta meg szombaton a demokrata elnökjelöltségért versengő Hillary Clinton vetélytársát, Barack Obamát. A volt first lady azt állította: Obama egyik szórólapján hamisan szerepel Clintonnak az egészségügyi reformmal kapcsolatos álláspontja.
Vágólapra másolva!

Az amerikai demokrata elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton hazugsággal vádolta vetélytársát, Barack Obamát egy szombati ohiói választási rendezvényen. A két rivális között zajló küzdelem, melyben Clinton jelenleg vesztésre áll, egyre élesebb megnyilvánulásokat vált ki az érintettekből.

"Szégyellje magát Barack Obama!" - mondta a volt first lady, miközben vetélytársa egyik szórólapját lobogtatta, amelyben szerinte Obama meghamisította Clinton álláspontját az általános betegbiztosítás bevezetésével kapcsolatban. Obama szerinte azt állítja, hogy Clinton minden amerikait kötelezne egy betegbiztosítás megkötésére, azokat is, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. "Obama szenátor tudja, hogy ez nem igaz" - magyarázta New York-i szenátor.

A március 4-i ohiói és texasi előválasztás az utolsó esély Hillary Clinton számára, hogy versenyben maradjon a demokrata elnökjelöltségért. A február 5-i szuperkedd óta Obama összesen 11 győzelmet aratott felette. Az eddig megtartott előválasztások alapján - a BBC szerint - Obama 1353, Clinton pedig 1264 delegáltat tudhat maga mögött. Ahhoz, hogy valaki a demokraták konvención elnyerje az elnökjelöltséget, 2025 küldött voksát kell megszereznie.

Clinton abban bízik, hogy jól fog szerepelni Texasban és Ohióban, mert ott különösen sok spanyol amerikai és munkás él, akik inkább a volt first ladyhez húznak. A két államban összesen 334 küldött szavazatának a sora dől el.