Clinton elfogadná alelnökjelöltjének Obamát

Vágólapra másolva!
Az előválasztási győzelmektől új erőre kapott Hillary Rodham Clinton szerdán célzott arra, hogy szívesen alkotna elnök-alelnökjelölt párost Barack Obamával, ha ő lehetne az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje. Obama eközben igyekezett bagatellizálni vereségét.
Vágólapra másolva!

Clinton diadalmaskodott kedden a texasi, ohiói és a Rhode Island-i előválasztásokon, megtörve ezzel a korábban 11 államban zsinórban nyerő Obama lendületét, aki most csak kis népességű Vermontban kerekedett felül.

A Demokrata Párt mindkét elnökjelölt-aspiránsa azt bizonygatta szerdán: neki van a legnagyobb esélye arra, hogy szembeszálljon John McCain arizonai szenátorral, aki az említett négy államban aratott újabb győzelmeivel végleg megszerezte a Republikánus Párt elnökjelöltségét.

Clintont a CBS televízió egyik kora reggeli műsorában faggatták arról, elképzelhetőnek tartja-e, hogy együtt dolgozzon majd Obamával. "Lehet, hogy a dolgok ebbe az irányba haladnak, de természetesen előbb azt kell eldöntenünk, hogy ki fogja vezetni a tandemet. Úgy vélem, az ohiói emberek nagyon világosan kinyilvánították, hogy az élen nekem kell haladni" - mondta Clinton.

A műsorban ugyancsak megszólaltatott Obama, aki kedden még abban reménykedett, hogy kiüti Clintont a versenyből, arról győzködte a nézőket, hogy ismét győzni fog szívós ellenfelével szemben. Clinton elismerte, hogy szoros küzdelmet vívnak és úgy vélte, nemzetbiztonsági, gazdasági tapasztalatai határozhatják meg párharcuk kimenetelét.