[origo] - usa 2008> !ALROVAT_NEVE

TÉRKÉP


EREDMÉNYEK

DEMOKRATÁK

Forrás: Getty ImagesBarack ObamaFelemelkedett a mélyből, reményt és változást hirdet, és már pusztán a jelölése bekerül a történelemkönyvekbe.

REPUBLIKÁNUSOK

Forrás: Getty ImagesJohn McCainPéldát mutatott hősiességből, nem fél kimondani a fájdalmas igazságokat és hajlamos külön utat járni.

Mitt Romney győzött Maine-ben

MTI|2008. 02. 03., 9:36|Utolsó módosítás:2008. 02. 03., 9:42|

A volt massachusettsi kormányzó, Mitt Romney nyerte a republikánus jelölőgyűlést Maine államban. Bár a győzelemnek kevés közvetlen haszna van, szimbolikus jelentősége lehet a közelgő szuperkedd előtt.

Forrás: EPA

Mitt Romney

Ajánlat

Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó győzött a Maine szövetségi államban tartott elnökválasztási jelölőgyűléseken - jelentette be a republikánus párt.

A szavazatok 66 százalékának feldolgozása után Romney 52 százalékon áll. A második John McCain (20 százalék), akit Ron Paul (19 százalék) és Mike Huckabee (5 százalék) követ - közölte Scott Kauffman, a republikánus párt maine-i alelnöke.

A jelölőgyűléseket 410 településen tartották meg, legnagyobb részt szombaton. Néhány tucatnyi városban már pénteken szavaztak, de maradt voksolás vasárnapra is.

Bár a maine-i eredmények nem túl fontosak az elnökjelöltségért folyó versenyben, ugyanakkor jelképes jelentőséggel bírnak a szuperkedd előtt, amikor 22 államban tartanak előválasztásokat. A demokrata párt február 10-én tartja helyi jelölőgyűléseit Maine államban.

RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

PARTNEREK