Mitt Romney győzött Maine-ben

Vágólapra másolva!
A volt massachusettsi kormányzó, Mitt Romney nyerte a republikánus jelölőgyűlést Maine államban. Bár a győzelemnek kevés közvetlen haszna van, szimbolikus jelentősége lehet a közelgő szuperkedd előtt.
Vágólapra másolva!

Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó győzött a Maine szövetségi államban tartott elnökválasztási jelölőgyűléseken - jelentette be a republikánus párt.

A szavazatok 66 százalékának feldolgozása után Romney 52 százalékon áll. A második John McCain (20 százalék), akit Ron Paul (19 százalék) és Mike Huckabee (5 százalék) követ - közölte Scott Kauffman, a republikánus párt maine-i alelnöke.

A jelölőgyűléseket 410 településen tartották meg, legnagyobb részt szombaton. Néhány tucatnyi városban már pénteken szavaztak, de maradt voksolás vasárnapra is.

Bár a maine-i eredmények nem túl fontosak az elnökjelöltségért folyó versenyben, ugyanakkor jelképes jelentőséggel bírnak a szuperkedd előtt, amikor 22 államban tartanak előválasztásokat. A demokrata párt február 10-én tartja helyi jelölőgyűléseit Maine államban.