[origo] - usa 2008> !ALROVAT_NEVE

TÉRKÉP


EREDMÉNYEK

DEMOKRATÁK

Forrás: Getty ImagesBarack ObamaFelemelkedett a mélyből, reményt és változást hirdet, és már pusztán a jelölése bekerül a történelemkönyvekbe.

REPUBLIKÁNUSOK

Forrás: Getty ImagesJohn McCainPéldát mutatott hősiességből, nem fél kimondani a fájdalmas igazságokat és hajlamos külön utat járni.

Mitt Romney lehet John McCain alelnökjelöltje

MTI|2008. 06. 30., 21:54|

Mitt Romney egykori massachusettsi kormányzó a legesélyesebb arra, hogy a republikánus John McCain alelnökjelöltje legyen a novemberi amerikai elnökválasztáson - értesült a leendő elnökjelölthöz közeli forrásokból a Politico című újság hétfőn.

Romney szintén indult idén az elnökjelöltségért, de a február 15-i szuperkedd után kiesett a versenyből. Romney mindenekelőtt azért értékes a McCain-kampánynak, mert jelentős mennyiségű pénzt tud előteremteni rövid idő alatt egykori üzleti partnereitől és a mormon egyházbeli hittársaitól a kampányhoz.

McCain kampánystábjának bennfentesei szerint az arizonai szenátor közvetlen azután fogja megjelölni alelnökjelöltjét, hogy várható riválisa, a demokrata párti Barack Obama is megnevezte a sajátját. Az időzítés lényege a "rengéscsillapító stratégia", vagyis az Obama-jelölt bejelentése által kiváltott hatás csökkentése.

A Politico azt sem zárja ki, hogy McCain - ha a népszerűségi mutatókban messze lemaradna nyár végére Obama mögött - esetleg szokatlan lépésre szánja el magát és Joseph Lieberman független connecticuti szenátort választja alelnökjelöltjének.

A McCain mellett erőteljesen kiálló szenátor - aki 2000-ben még a Demokrata Párti alelnökjelöltje volt - hétfőn azzal keltett visszhangot, hogy kijelentette: az Egyesült Államokat 2009-ben nagy valószínűséggel terrortámadás fogja érni, és McCain felkészültebb lenne a helyzet kezelésére, mint Obama.

RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Adatkezelési Szabályzat[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

PARTNEREK