Hentesbordák spárgás raguval

Vágólapra másolva!
Több olvasónk kért tőlünk ragus recepteket, Ezért a következő napokban teljesítjük a kívánságokat. Szakácsunk, Kaldeneker György ragus recepteket ajánl.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 50 dkg sertésborda, só, bors, liszt, a sütéshez olaj vagy margarin
A raguhoz: 10 dkg bacon, 15 dkg sonka, 10 dkg csemegeuborka, 10 dkg savanyított spárga, 5 dkg marinált paprika, 1,5 dl húsleves (lehet kockából is), 2 teáskanál mustár, friss kakukkfű, fél csokor petrezselyem zöld, őrölt bors, só

A felszeletelt sertésbordákat kicsit klopfoljuk meg, majd sóval és őrölt borssal ízesítsük. Forgassuk meg lisztbe, majd forrósítsunk meg sütőmargarint egy serpenyőben, és mindkét oldalát hirtelen, erős lángon süssük meg. Tegyük egy tűzálló tálba és fedjük be.

Egy másik serpenyőbe tegyük a csíkokra vágott bacont, pirítsuk meg, majd tegyünk bele a csíkokra vágott sonkát, csemegeuborkát, spárgát és marinált paprikát. Pár percig pirítsuk, majd szórjuk meg egy csipetnyi liszttel, keverjük össze és öntsük rá a húslevest. Mustárral, friss kakukkfűvel, petrezselyemzölddel, őrölt borssal és ha szükséges, sóval ízesítsük. Forraljuk jól össze, majd az egészet öntsük a megsütött bordákra. Tálalás előtt pár percre tegyük vissza a tűzre és a bordákkal együtt rotyogtassuk meg. Köretnek burgonyapüré variációkat vagy párolt rizst tálaljunk.