Gesztenyével töltött pulykatekercs

Vágólapra másolva!
A gesztenye az őszi gyümölcsök közül az egyik legfinomabb. Hagyományos elkészítése mellett - gesztenyepüré, sült gesztenye - érdemes kipróbálni néhány újdonságot is. Szakácsunk, Kaldeneker György receptjei segítenek ebben.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 nagyobb pulykamell, 1 kg gesztenye, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, szerecsendió
a panírozáshoz: liszt, 1 tojás, durvára tört dió

A pulykamelleket klopfoljunk ki, sóval, őrölt borssal fűszerezzük be. A gesztenyét tisztítsuk meg, majd tegyük egy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzzük puhára. Szűrjük le a főzővizétől és villával törjük át. Adjunk hozzá egy az összevágott petrezselyemzöldet, a tojást, szerecsendióval, őrölt borssal és kevéske sóval ízesítsük. Keverjük össze, majd a pulykamellszeletek töltsük meg vele. Göngyöljük fel, ha szükséges hústűvel tűzzük össze. Forgassuk meg lisztben, utána felvert tojásban, majd a végén durvára darált dióban. Forró, bő olajban süssük ki.

Tálaláskor vágjuk ferdén fel három darabba, tegyük egy nagy tányérra. Köretként sült zöldségeket és sütőtökös-gyömbéres chutneyt adjunk hozzá.