Kolbászos lucskoskáposzta

Vágólapra másolva!
Aki kalciumhiánnyal küzd, egyen sok kelkáposztát, káposztát! Az ezerarcú zöldségféle elkészítésének módjaival ismertet meg bennünk szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 8 szem burgonya, 1 fej káposzta, 3 pár debreceni kolbász, 3 evőkanál margarin, só, őrölt bors, majoranna

Egy lábasban forrósítsuk fel a margarint, tegyük bele az összevágott vöröshagymát, és addig pirítsuk, míg üveges nem lesz. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott káposztát, a felkockázott burgonyát és a körülbelül másfél centis darabokra vágott debreceni kolbászt. Annyi vízzel öntsük fel, hogy épp háromnegyed részig lepje el. Sóval, őrölt borssal és majorannával ízesítsük. Fedővel letakarva addig főzzük, míg a burgonya és a káposzta meg nem puhul.
Készítésekor használhatunk őrölt köménymagot és füstölt császárszalonnát is.
Laktató, tartalmas egytálétel.