Fahéjas-diós almakenyér

Vágólapra másolva!
Mai receptünkhöz, ahogy a héten minden finomsághoz, fahéjat használunk. A keleti fűszer, mely régen fizetőeszközként  is szolgált, nem csak sütibe finom, hanem sok húsfélét, mártást is elkészíthetünk vele. A tippeket szakácsunk, Kaldeneker György adja.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 pohár kristálycukor, 1 pohár étolaj, 3 tojás, 3 pohár liszt, 1 csipetnyi só, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 4 darab savanykás alma, 1 pohár dió

Tegyük egy keverőtálba a cukrot, a tojásokat és az olajat. Habverővel keverjük jól össze. Egy másik edénybe szitáljuk össze a lisztet, sót, sütőport, fahéjat és a vaníliás cukrot. Kis adagokban keverjük a tojásos masszához, majd a megtisztított és felszeletelt almát és a durvára tört diót is keverjük hozzá. Tégla alakú gyümölcskenyérformát kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel. Ebbe a formába töltsük a tésztát, majd előmelegített sütőben 140 fokon legalább egy órán keresztül süssük. A sütés vége előtt célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Szúrjuk meg a tészta közepét, és ha már nem ragad rá, akkor biztosak lehetünk, hogy elkészült a sütemény.