Kávéval sütött báránycomb

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy pikáns sült elkészítését mutatja be. Első hallásra meglepő lehet a kávé, de a nagy kávétermelő országokban, például Brazíliában is sok húsételhez használják az italt.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1,2 kg báránycomb, 1 csokor rozmaring, 1 evőkanál mustár, 1,5 dl erős feketekávé, 1,5 evőkanál tejszín, 1,5 evőkanál konyak, 1 evőkanál cukor, 2 dl csirkeleves, só, őrölt bors

A kicsontozott báránycombot sóval, őrölt borssal, rozmaringgal dörzsöljük be alaposan, majd kenjük be a mustárral. Egy kis edénykébe keverjük össze a kávét, a tejszínt, cukrot és a konyakot.
Tegyük a bárányt kiolajozott tepsibe, majd öntsük a kávés keveréket a tetejére. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük 25 percig, majd vegyük vissza a hőfokot 170 fokra, és még 15 percig süssük. Sütés közben locsolgassuk a kávés krémmel.

Ha elkészült, vegyük ki a húst a tepsiből, a sütőben maradt kávés zsiradékot öntsük egy kis lábasba. Engedjük fel a csirkelevessel, majd jól forraljuk össze.
A felszeletelt bárányt tegyük tálra, és a kávés mártással kínáljuk. Köretként tejszínes burgonyát, kuszkuszt és sült paradicsomot kínáljunk.