Snidlinges krumplikrémleves

Vágólapra másolva!
Az ír konyhaművészetben kiemelt szerepe van a levesnek. Jellegzetessége, hogy alapanyagaihoz bőségesen használják a szezonnak megfelelő zöldségeket, gabonát (különösen a zabot), és gyakran főznek bele húst. Bár az utóbbit nem mindig a levessel eszik, főfogásnak zöldségkörettel tálalják. Leveseiket gyakran dúsítják tejjel.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 0,5 kg burgonya, egy fej vöröshagyma, szezonális zöldségek (1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, kis darab zeller stb.), 2-3 evőkanál margarin, 5 dl víz, 1 db zöldségkocka, 4 dl tej, só, bors, 5 dkg bacon, snidling

Felaprítjuk a vöröshagymát, meghámozzuk a burgonyát, és kockákra vágjuk. Megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk a szezonális zöldségeket. Két evőkanál vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a krumplit és a zöldségeket. Rövid ideig pároljuk, majd felöntjük 5 dl vízzel, és beledobunk 1 db zöldségkockát. Kb. 10 percig főzzük erős lángon, majd csökkentjük a fokozatot, és hozzáadjuk a 4 dl tejet, sóval, borssal fűszerezzük. 30 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük.
Tálaláskor bőségesen megszórjuk az apró kockákra vágott baconnel és snidlinggel.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 1130 kJ/270 kcal