A legeslegjobb sajtos szendvics titka

Vágólapra másolva!
Hogy mennyit ér egy jó éttermi kritika? Arról talán Bill Oglethorpe brit piaci büfés tudna a legtöbbet mesélni, akinek megduplázta forgalmát egy amerikai lapban megjelent pár sor.
Vágólapra másolva!

Ruth Reichl, az amerikai szakácsguru pár hete Londonban járt, majd kilátogatott egy piacra, és jól belakmározott. Hazatérve a Gourmet szaklapban a világ étel-fővárosának nevezte a piacot, a szendvicset, amit evett, pedig a legízletesebb morzsának. A dicséret hatására, mellyel Bill Oglethorpe "designer-szendvicsét" illette, rengetegen látogattak el az elmúlt szombaton London divatos Borough-piacára, ott pedig Oglethorpe standjára.

A 42 éves Oglethorpe elmondta, hogy a róla megjelent dicsérő cikk óta a szerinte közönséges sajtos-sült szendvicse iránt szinte megduplázódott a kereslet. A szendvicsek nem olcsók, de a sorban álló éhes érdeklődők szinte percenként kaptak egy elkészült adagot.

Az Oglethorpe-féle sajtos szendvics készítésének titka van. Két szelet Poilane-féle kenyeret vesz, Montgomery cheddar sajtot (nálunk is kapható), amelyet legalább 18 hónapig érleltek, a szendvicset pedig ötféle hagymából és fokhagymából készült keverékkel szórja meg.