Tonhalas-cukkinis tészta

Vágólapra másolva!
Gyümölcsök, zöldségek, egzotikus és hazai hozzávalók új szerepben, pikáns receptekben. Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejszín, 1 közepes cukkini, 6-8 szem olívabogyó, 3 db napon szárított paradicsom, 1 doboz tonhalkonzerv saját lében (20 dkg-os), olívaolaj, fehérbors, 1 csomó friss kapor, 1 citrom, só, 25 dkg penne tészta, 5 dkg parmezánsajt

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát. Addig hevítsük, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, majd öntsük fel a tejszínnel. Adjuk hozzá a felkarikázott cukkínit, az ugyancsak felkarikázott olívabogyót, a feldarabolt szárított paradicsomot, a levétől lecsurgatott tonhalat.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Fűszerezzük őrölt fehérborssal, a friss kaporral (ha nem szeretjük, akkor petrezselyemmel), citromlével, sóval. Jól forraljuk össze, majd a kifőzött penne tésztával keverjük össze, és forrósítsuk át. Tálaláskor frissen reszelt parmezánsajttal szórjuk meg.