Pénteki meglepetés: csokis brownie

Vágólapra másolva!
Gyümölcsök, zöldségek, egzotikus és hazai hozzávalók új szerepben, pikáns receptekben. Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 pohár cukor, 1 csipetnyi só, 5 evőkanál vaj, 2 db tojás, 4 evőkanál kakaópor, 2/3 pohár liszt, 1/3 pohár tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, fél pohár dió

A szobahőmérsékletű vajat tegyük keverőtálba, majd elektromos habverővel addig keverjük, míg könnyű habos nem lesz. Öntsük hozzá a cukrot, és ezzel is keverjük még legalább 5 percig. Egyenként adagoljuk hozzá az egész tojásokat, majd a tejszínt. A lisztet, sót, kakaóport, vaníliás cukrot, és a diót keverjük össze egy másik edényben, majd kanalazzuk bele a vajas-tojásos keverékbe. Dolgozzuk jól össze.

Vajjal kikent és liszttel megszórt kis méretű, körülbelül 22x22 centiméteres, kocka alakú tepsibe töltsük a kakaós masszát. Előmelegített sütőben 150 fokon süsük 20-25 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, fogvájóval szúrjuk meg, és ha már nem ragad rá a tészta , biztosak lehetünk hogy átsült. Borítsuk süteményes tálra és várjuk meg míg kihűl.

Tetejére készítsünk mázat

Hozzávalók: 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál erős feketekávé, 1 pohár porcukor

A vajat keverjük elektromos habverővel könnyű habosra, tegyük bele a kakaóport, a vaníliás cukrot, majd a kávét. Kis adagokban a porcukrot is. Erős fordulaton habosítsuk még legalább öt percig. Ha elkészült, kenjük a kihűlt csokis sütemény tetejére, villával simítsuk el barázdásra, majd kockázzuk fel.