Mandulás pisztrángsült

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A mai napon egy halétel elkészítésének rejtelmeibe avat be bennünket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók 4 adaghoz: 4 db közepes méretű tisztított pisztráng, 150 g szeletelt mandula, halfűszerkeverék, só, 1 citrom, 4 evőkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld

A pisztrángokat kívül-belül szórjuk be sóval és halfűszerkeverékkel, a hasüregbe egy-egy szál petrzselyemzöldet, citromszeleteket tegyünk. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd tegyük pár órára hűtőbe.
A mandulát tegyük serpenyőbe. Szárazon, állandó kevergetés mellett pirítsuk aranysárgára.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a befűszerezett pisztrángokat , mindkét oldalukat süssük pirosra. Előmelegített sütőben 150 fokon, 8-10 perc alatt süssük át teljesen.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült, húzzuk le a bőrét a felső részéről, fejtsük le a húst, majd gerinccsontját vegyük ki. A hús másik felét is vegyük ki, tetejét szórjuk meg bőven pirított mandulával. Körítsük snidlinges burgonyával, zöldségekkel.