Tojásos zöldspárgasaláta

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A következő napokon spárgával készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 csokor zöldspárga, 4 kemény tojás, 4 paradicsom, 1 narancs, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors

A spárgák végét vágjuk le, majd aprítsuk háromcentis darabokra. Mossuk meg többször bő vízben. Forrásban lévő sós vízben főzzük három percig, majd azonnal szedjük át egy hideg vízzel telet edénybe. Ha kihűlt, tegyük szűrőedénybe és csepegtessük le jól.

Tegyük egy nagy salátás tálba, adjuk hozzá a felcikkezett paradicsomokat, a meghámozott és gerezdjeire szedett narancsot. Csorgassuk meg az olívaolajjal, a citrom levével, ízesítsük sóval és őrölt borssal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Óvatosan keverjük össze, majd a tetejére ízlésesen rendezzük el a keményre főzött és felcikkezett tojásokat.