Libamájjal töltött csirkemell

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. Ma különleges finomságot ajánl, ami pünkösdi ebédnek is megteszi.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 szelet csirkemellfilé, 30 dkg libamáj, 1 piros kaliforniai paprika, 12 szelet bacon, só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál bazsalikom

A csirkemellfiléket az oldalánál vágjuk be, nyissuk szét, mint egy könyvet. Tegyünk rá fóliát és kissé klopfoljuk ki. Őrölt borssal, bazsalikommal és sóval ízesítsük.

A paprikát tegyük forró sütőbe és süssük addig, míg a bőre barnulni nem kezd, ha kihűlt, a bőrét húzzuk le, húsát osszuk négyfelé.

A libamájat szeleteljük fel, bazsalikommal és őrölt borssal fűszerezzük. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd a májszeletek mindkét oldalát 1-1 percig süssük elő.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyünk a csirkemellszeletek közepére az elősütött libamájból, tetejére helyezzük a sült paprikát. Göngyöljük fel, majd tekerjük be baconnel. Helyezzük tepsire, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig.

Ha elkészült, ferdén vágjuk háromfelé, tálaljuk, és párolt tavaszi zöldségekkel körítsük.