Vajas répabatyu grillen

Vágólapra másolva!
A következő napokban nyárias fogásokat és grillezett finomságokat ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 csomag újrépa, 10 dkg vaj, friss zöldfűszer

Az répákat tiszta szivaccsal folyóvíz alatt dörzsöljük át alaposan. Vágjuk két-három darabba.
Alufóliából tépjünk le kocka alakú darabokat, tegyük az összedarabolt répákat a közepére.

Morzsoljunk teáskanálnyi vajat mindegyik halomra, majd batyuszerűen jól csomagoljuk össze. A répák tetejére tehetünk egy-egy friss fűszerágat (kapor, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom vagy petrezselyem). Kerti grillsütőn, nem erős tűzön, süssük 10-15 percig.
Tálaláskor nyissuk ki a tetejét, és tegyük a grillcsemegék közé.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Batyuban párolhatunk még almát, újburgonyát, karfiolt, póréhagymát, cukkinit is.